Tgrt Haber

Uzayın hakimi: SpaceX, 21 Starlink V2 mini uydusunu daha fırlattı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tesmanian
10 Ekim 2023 10:19 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 10:23
spacex,starlink v2

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, uzaydan internet sağlayan Starlink’in yeni versiyonlarını da başarıyla fırlattı. 21 adet V2 mini uydusu daha yörüngeye gönderildi.

Elon Musk’ın sahip olduğu şirketler her geçen gün hedefleri doğrultusunda basamak basamak yükseliyor. Tesla, dünyada en çok satan markalardan biri haline gelirken, sosyal medya platformu X ve uzay şirketi SpaceX’te Elon Musk’ın kasasını dolduruyor.

Son olarak birkaç yıldır uzaydan internet projesinde kritik virajı dönen SpaceX, Starlink’in yörüngeye fırlatma aşamasında da zorlukların üstesinden geliyor. Şirket kısa süre önCE 21 adet Starlink V2 uydusunu daha yörüngeye başarıyla gönderdi.

STARLİNK V2, YÖRÜNGEYE GÖNDERİLDİ

SpaceX 9 Ekim'de 21 Starlink V2 mini uydusunu alçak Dünya yörüngesine başarıyla fırlattı. 

Kaliforniya'daki Vandenberg Üssü'nde bulunan Space Launch Pad SLC-4E'den gerçekleştirilen fırlatma, şirketin bu yılki 71. görevi oldu ve 2023'teki 100 fırlatma hedefine de bir adım daha yaklaştırdı.

Öte yandan SpaceX fırlatma hızını giderek artırıyor ve Musk kısa süre önce yıl sonuna kadar ayda 10 görev fırlatma planları olduğunu açıklamıştı.

B1063-14 ilk aşaması 14. başarılı uçuşunu gerçekleştirerek bir rekora imza attı. Daha önce NASA'nın Sentinel-6 Michael Freilich uydusunun fırlatılması, NASA'nın Dimorphos asteroidi DART görevinin başlatılması, Transporter 7 görevinde 51 araştırma mini uydusunun gönderilmesi, Iridium OneWeb, ABD Uzay Geliştirme Ajansı (SDA) için SDA-0B uydularının fırlatılması ve şimdi de dokuz Starlink görevinin başlatılması gibi görevlerde kilit rol oynadı.

Kaynak: Tesmanian
Derleme: TGRT Haber

 

Kaynak: Tesmanian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...