Tgrt Haber

Volkswagen inadını kırdı: Tesla'nın şarj ağına katılacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
20 Aralık 2023 11:44 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 11:45
Volkswagen inadını kırdı: Tesla'nın şarj ağına katılacak
Volkswagen,elektrikli araba,tesla şarj standardı

Volkswagen, Audi, Porsche ve Scout Motors gibi markaları içeren portföyünde yer alan araçlarıyla birlikte 2025'ten itibaren Tesla'nın Kuzey Amerika Şarj Standardı'nı (NACS) benimseyeceğini açıkladı.

Alman otomotiv devi Volkswagen Grubu, elektrikli araç pazarındaki büyük oyuncular arasında Tesla'nın benimsediği şarj standardına katılan son şirket oldu. Salı günü yapılan açıklamaya göre, Volkswagen Grubu'nun gelecekteki araçları, markaları arasında Audi, Porsche ve Scout Motors'ın bulunduğu portföyünde yer alan araçlar, 2025'ten itibaren Tesla'nın Kuzey Amerika Şarj Standardı'nı (NACS) benimseyecek.

VOLKSWAGEN ARABALAR, TESLA'NIN AĞIYLA ŞARJ OLACAK

Volkswagen Grubu NACS'ye katılmakta uzun bir süre boyunca diretiyordu. Ancak kendi şarj altyapısı Electrify America'nın NACS standardını benimseyeceğini duyurması, otomobil üreticisinin de bu standarta geçiş yapmak üzere olduğuna dair güçlü bir işaret olarak kabul edildi.

Ford'un başlangıçta Tesla şarj cihazlarına erişim sağlayacağını ve 2025'ten itibaren kendi elektrikli araçlarında (EV) NACS şarj portunu kullanacağını açıklamasının ardından, diğer büyük otomobil üreticileri de bu trende katıldı.

Ford'un ardından GM, Rivian, Honda, Mercedes, Hyundai, Kia, Toyota ve Subaru gibi büyük otomobil üreticileri yakın zamanda Tesla'nın şarj standardından yararlanacaklarını belirtti. Daha küçük bir lüks elektrikli araç şirketi olan Lucid ise kasım ayında NACS'yi benimseyeceğini duyurdu.

Bu gelişme, elektrikli araç endüstrisindeki rekabeti artırarak, şarj altyapısındaki standartlaşmanın da hız kazandığını gösteriyor. Ancak, Stellantis'in Jeep, Ram, Chrysler ve Peugeot gibi markalarının henüz NACS standardına katılmamış olması, endüstri içindeki farklılığı da gözler önüne seriyor.

Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...