Tgrt Haber

WhatsApp çok beklenen özelliği test etmeye başladı: Devasa dosyalar artık gönderilebilecek

27 Mart 2022 13:44 - Güncelleme : 27 Mart 2022 14:02
WhatsApp çok beklenen özelliği test etmeye başladı: Devasa dosyalar artık gönderilebilecek

Haberleşme uygulamaları arasında en popüler WhatsApp, kullanıcıları çileden çıkaran medya dosya boyutunda değişikliğe gidiyor. Yeni özellik şu anda test ediliyor.

WhatsApp, kullanıcıları çileden çıkaran sorunu çözmek için kolları sıvadı. Son gelen haberlere göre Meta'ya ait haberleşme uygulaması, kullanıcıların büyük boyutlu dosyaları paylaşmasına olanak tanıyacak yeni bir özelliği test etmeye başladı.

Son zamanlarda platformu yeni özellikler ile güncelleyen WhatsApp, hatırlarsınız geçtiğimiz günlerde çoklu cihaz desteğini herkes için kullanıma sunmuştu. Bu özelliğin hemen akabinde ise devasa boyuttaki multimedya dosyalarının gönderilebileceği yeni özellik göründü.

WHATSAPP, BÜYÜK BOYUTLU DOSYA GÖNDERMENİZE İZİN VERECEK

WhatsApp'a gelecek özellikleri önceden tespit ederek paylaşan WABetainfo isimli kaynak, dosya boyutu ile ilgili yeni özelliği de gözler önüne serdi.

WhatsApp çok beklenen özelliği test etmeye başladı: Devasa dosyalar artık gönderilebilecek

Paylaşılan ekran görüntüsüne göre WhatsApp, sohbetlerin içinden paylaşılabilecek 2 GB'a kadar boyuta sahip multimedyalara izin verecek. 

Kullanıcılar şu anda uygulama üzerinden sınırlı bir boyuta göre dosya gönderimi yapabiliyor. Ancak bu 100 MB ve her kullanıcıya yetmiyor. Neyse ki WhatsApp bu sorunu çözmek için hazırlıklara başladı. WhatsApp Beta 22.7.0.76 sürümünde, kullanıcıların artık 2 GB'a kadar dosya gönderebilmesi mümkün hale gelecek. Bu sayede kullanıcılar alternatif yol aramadan sohbet ekranından büyük boyuttaki video ya da dosyalarını paylaşabilecek. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...