Tgrt Haber

iPhone uygulamasında ortaya çıktı: WhatsApp’a bomba yenilik geliyor, Telegram gibi olacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
26 Mart 2023 10:39 - Güncelleme : 26 Mart 2023 10:45
iPhone uygulamasında ortaya çıktı: WhatsApp’a bomba yenilik geliyor, Telegram gibi olacak
whatsapp video,teknoloji,sosyal medya,whatsapp

WhatsApp’ta yeni özelliklerin ardı arkası kesilmiyor. Windows, Android ve iOS platformlarında sürekli testler gerçekleştiren WhatsApp’ın, iPhone için hazırladığı yeni özellik ortaya çıktı.

Sık sık güncellenerek daha iyi bir hâl alan WhatsApp için özelliklerin ardı arkası kesilmiyor. Meta’nın en popüler mesajlaşma servisi henüz birkaç gün önce Windows sürümü için baştan aşağı tasarlandı.

Bunun yanı sıra Android ve iOS’ta da sürekli testler gerçekleştiren WhatsApp, yeni özellikleri uygulamalaya eklemeye devam ediyor. Halihazırda uygulamada mesaj, fotoğraf, ve ses gönderme gibi önemli özellikler mevcut iken yakında buna bir yenisi daha eklenecek. İşte WhatsApp’a gelecek yeni özellik.

WHATSAPP’TA KISA VİDEO DÖNEMİ BAŞLIYOR

Wabetainfo isimli portal, WhatsApp’ın test kodlarından iPhone’a gelecek yeni özelliği keşfetti. Söz konusu özellik henüz kullanıcılar tarafından kullanılamıyor. Yeni işlev test ediliyor ve birkaç ay içinde muhtemelen kullanıma sunulacaktır.

Ekran görüntüsünden de fark edileceği üzere WhatsApp, 60 saniyeye kadar tek seferlik video göndermeye olanak tanıyacak. Yeni özellik Telegram’daki gibi çalışacak ve video çekmek için sohbet içerisinde bir buton yer alacak.

iPhone uygulamasında ortaya çıktı: WhatsApp’a bomba yenilik geliyor, Telegram gibi olacak 

Tıpkı sesli mesajlar gibi görüntülü mesaj göndermek de çok kolay olacak. Video gönderildikten sonra sohbet ekranında dairesel bir biçimde görülecek ve otomatik olarak oynatılabilecek. Uçtan uca şifreleme ile korunan video mesajlar, başkası tarafından kaydedilip iletilemeyecek. Fakat kullanıcılar ekran görüntüsü alabilecek.

WhatsApp’a gelecek faydalı özellik sayesinde kamera ile çok hızlı şekilde video gönderilebilecek. Sunuma gelirsek bu özelliğin ne zaman resmi olarak piyasaya çıkacağı henüz bilinmiyor. 

Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...