Tgrt Haber

WhatsApp dur durak bilmiyor: Şimdi de animasyonlu emojiler geliyor, işte ilk görüntüler!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
19 Nisan 2023 15:42 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 15:51
WhatsApp dur durak bilmiyor: Şimdi de animasyonlu emojiler geliyor, işte ilk görüntüler!
,teknoloji,meta,

Yeniliklerin ardı arkasının kesilmediği WhatsApp için bir özellik daha yolda. WhatsApp geliştirici ekibi, kullanıcılar arasında sohbet deneyimini iyileştirecek basit ama önemli bir özellik üzerine çalışmaya başladı. İşte yeni özelliğe ilişkin paylaşılan ilk ekran görüntüleri.

En popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp giderek daha kullanıcı dostu oluyor. Meta bünyesinde hizmet veren, her geçen gün yeni bir özellikle güncellenen uygulama için yeni bir özellik daha yolda.

Wabetainfo tarafından aktarılan habere göre  WhatsApp için bu kez de Animasyonlu Emoji Desteği geliyor. Milyonlarca kişi için sunulacak yeni özellik, sohbet deneyimine de yeni bir işlev getirecek.

Animasyonlu emoji nedir?

Aşağıdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere animasyonluemoji, hareketli ve canlı görünen emojilerdir.  Mevcut emojilerden farklı olarak, animasyonlu emojiler belirli bir duygu veya ifadeyi daha canlı ve etkili bir şekilde aktarmaya imkan tanıyor.

Örneğin, kalp atışı, patlayan kafa veya ateş püskürten ejderha gibi animasyonlu emojiler kullanarak mesajlarınıza daha fazla vurgu ve heyecan katabilirsininiz.

WhatsApp'ta animasyonlu emoji nasıl kullanılır?

WhatsApp'ta animasyonlu emoji kullanmak için öncelikle uygulamanızın güncel olduğundan emin olun. Animasyonlu emoji desteği henüz tüm sürümlerde mevcut değil, ancak yakında yaygınlaşması bekleniyor.

WhatsApp dur durak bilmiyor: Şimdi de animasyonlu emojiler geliyor, işte ilk görüntüler!

Güncel sürümü kullandığınızda, sohbet ekranında emoji butonuna dokunun ve seçtiğiniz emojinin üzerine basılı tutun. Eğer seçtiğiniz emoji animasyonlu ise, hareketli bir şekilde görünecektir. Animasyonlu emojileri göndermek için de normal emojiler gibi gönder butonuna dokunmanız yeterlidir.

PEKİ HANGİ EMOJİLER ANİMASYONLU?

WhatsApp'ta şu anda 20'den fazla animasyonlu emoji bulunuyor. Bunlar arasında kalp atışı, patlayan kafa, ateş püskürten ejderha, ağlayan yüz, gülümseyen yüz, göz kırpan yüz, şaşıran yüz, öpücük atan yüz, dil çıkaran yüz, sinirli yüz, uyuyan yüz, parti yapan yüz, hasta yüz, kusmuk atan yüz, para sayan eller, dua eden eller, el sallayan el, yumruk atan el ve parmak işareti yapan el gibi popüler emojiler yer alıyor. Bu emojileri yeni özellikle birlikte animasyonlu olarak karşı tarafa iletebilirsiniz.

YENİ ÖZELLİK NE ZAMAN GELECEK?

WhatsApp'ta animasyonlu emoji desteği henüz test aşamasında tüm kullanıcılara ulaşması zaman alabilir. Şu anda sadece WhatsApp masaüstü beta sürümünde test edilen özellik önümüzdeki günlerde Android ve iOS sürümlerinde de görülebilir. WhatsApp'ın resmi olarak ne zaman bu özelliği yayınlayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...