Tgrt Haber

WhatsApp, e-posta ile doğrulama seçeneğini sundu: Nasıl kullanılır?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
21 Kasım 2023 11:35 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 11:35
WhatsApp, e-posta ile doğrulama seçeneğini sundu: Nasıl kullanılır?
whatsapp,e-posta,güvenlik

WhatsApp'ın yeni giriş yöntemi belli oldu. Bugüne kadar yalnızca telefon numarasıyla oturum açmaya izin veren uygulama, ikinci bir seçenek olarak "e-posta ile doğrulama" özelliğini hayata geçirdi.

WhatsApp, kullanıcıların 6 haneli bir kod alabilecekleri bir e-posta adresini hesaplarıyla ilişkilendirebilecekleri yeni özelliğini açtı. Aylardır 'WhatsApp beta' uygulamasında test ediliyordu, bugünden itibaren genel kullanıma sunuldu.

WHATSAPP, E-POSTA İLE DOĞRULAMA DEVRİNİ BAŞLATTI

WABetaInfo sitesinde yer alan bilgiye göre, e-posta özelliği SMS ile doğrulamaya alternatif olarak tasarlandı. Herhangi bir sebepten SMS kodlarını alamayan kullanıcılar, artık mail adreslerine gelecek 6 haneli sayıyı yazarak WhatsApp hesaplarına giriş yapabilecekler.

Şu anda yalnızca WhatsApp'ın "23.24.70" kodlu iOS sürümüne sahip olanlar kullanabiliyor. iPhone'daki Apple App Store uygulamasını açıp arama bölümüne WhatsApp yazarak, ardından 'Güncelle' butonuna basarak yükleyebilirsiniz.

WhatsApp, e-posta ile doğrulama seçeneğini sundu: Nasıl kullanılır?

Yükledikten sonra WhatsApp Ayarları - Hesap - E-Posta Adresi yolunun izlenmesi gerekiyor. Bu bölümde yazılan e-posta adresi, uygulamanın göndereceği bir kodla onaylandıktan sonra hesaba başarılı bir şekilde kaydedilmiş oluyor. Ve hesap doğrulamalarında kullanmaya hazır hale geliyor.

TELEFON NUMARASINI KALDIRMAYACAK

WABetaInfo'ya göre bu özellik, kullanıcıların 6 haneli kodu SMS yoluyla alamamaları durumunda alternatif bir oturum açma yönteminden ibaret. Yine de hesap oluşturmak için telefon numarası zorunlu olacak ve telefon numarasıyla oturum açmak hala bir seçenek olmaya kalmaya devam edecek.

Bu özellik kullanıcılara ekstra bir erişim yöntemi sağladığından, WhatsApp'ın telefon numaralarını e-posta adresleriyle değiştirmediğini unutmamak gerekiyor.

PASSKEY DESTEĞİ DE YOLDA

E-posta ile doğrulamaya ek olarak WhatsApp, passkeys (geçiş anahtarları) özelliğini de test ediyor, yakında genel kullanıma sunacak. Kullanıcılar hesaplarına parmak izi (Touch ID) ve yüz tanıma (Face ID) gibi biyometrik verilerini kullanarak giriş yapabilecek.

Passkey'i Apple ve Google dahil büyük teknoloji şirketleri platformlarında standart hale getirmeye çalışıyor. Amazon, Uber, TikTok başta olmak üzere birçok uygulamada açıldı. "Şifresiz gelecek" vadeden bu özelliğin ayrıca kullanıcıların internetteki hesaplarını daha güvenli hale getirdiği belirtiliyor.

Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...