Tgrt Haber

WhatsApp mesaj tepkileri işte böyle görünecek

02 Şubat 2022 14:13 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 14:39
WhatsApp mesaj tepkileri işte böyle görünecek

WhatsApp'ın bir süredir teknoloji gündemi sarsan 'mesaj tepkimeleri'nden ilk görüntüler ortaya çıktı.

Haberleşme uygulamalarının başında gelen WhatsApp, yakında yepyeni özelliklerle güncellenecek. Son zamanlarda güncelleme sıklığını artıran şirket, ilerleyen dönemde mesaj tepkime özelliğini de kullanıcılara sunacak.

Meta'ya ait WhatsApp, bir süredir iMessage/Instagram tarzı mesaj tepkileri üzerinde çalışıyordu. Çeşitli ekran görüntüleriyle de gözler önüne serilen yenilik, kısa bir süre önce bazı geliştiriciler için de sunuldu. Ancak tepkimeler özelliği bir süre sonra uygulamadan geri çekildi. Yine de meraklılar için tepkimelerin nasıl görüneceğine dair görüntüler sızdırıldı.

WHATSAPP MESAJ TEPKİMELERİ GELİYOR

WhatsApp'ın mesaj tepkime özelliği geliştirme aşamasındayken sızdırılmıştı. Ancak uygulamaya gelecek yeni özellik artık detaylı olarak ortaya çıkmaya başladı.

WABetainfo isimli kaynak tarafından sağlanan ekran görüntüsü, yeni tepkime özelliğinin nasıl olacağını detaylı bir şekilde gösteriyor. Aşağıdaki ekran görüntülerinden de anlaşıldığı üzere kullanıcılar, WhatsApp mesajlarının üzerinde artık birkaç emoji görecek. Bu emojiler ile karşıdaki kişi tarafından yollanan bir mesaja emojilerle tepki verebilmek mümkün olacak.WhatsApp mesaj tepkileri işte böyle görünecek

Ancak yeni işlevin çalışma şekli tam olarak bilinmiyor. Kullanıcının emoji tepkimesini açmak için mesaja kısa süreli basılı mı tutacağı, yoksa emojilerin mesajların üstünde mi olacağı kesin olarak bilinmiyor. Yine de uygulamanın ilerleyen sürümlerinde bu detaylar netlik kazanacaktır.

Son zamanlarda birkaç özellik üzerine çalışan WhatsApp'ın, mesaj yedeklemeleriyle ilgili de çalışmaları mevcut. Şirket, kısa mesajlardaki emoji tepkimelerini de tıpkı diğer mesajlarda olduğu gibi yedekleyebilecek. 

Şu anda yeni emoji tepkimeleri herkes için kullanıma sunulmadı. Hatta beta sürüme sahip kullanıcılar içinde bu özellik hemen geri çekildi. Dolayısıyla tüm herkesin mesaj tepkimelerine kavuşabilmesi için en birkaç haftalık süre olduğunu belirtmekte fayda var. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...