Tgrt Haber

WhatsApp rakibi Telegram için yeni özellikler duyuruldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Telegram Blog
02 Aralık 2023 13:27 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 13:28
WhatsApp rakibi Telegram için yeni özellikler duyuruldu
telegram,mesajlaşma

Rus tabanlı mesajlaşma servisi Telegram için, sesten metine transkripsiyona erişime kadar pek çok yeni özellik duyuruldu.

Mesajlaşma platformu denince akla ilk WhatsApp gelse de, Rus merkezli Telegramın'da oldukça geniş bir kullanıcı kitlesi var. Sunduğu özelliklerle her şekilde WhatsApp'ın önünde olan platform, yeni özellikleri yine de eklemekten kaçınmıyor.

Kısa süre önce de şirket, Telegram uygulamsına gelen yeni özelliklerin duyurusunu yaptı. Üstelik bu yenilikler Android ve iOS cihazlar için kullanıma da sunuldu.

TELEGRAM'A YEPYENİ ÖZELLİKLER GELDİ

Güncelleme sonrası blog yazısı yayınlayan Telegram, 4,99 dolarlık Telegram Premium aboneliği kapsamında kullanılabilen sesten metne transkripsiyon özelliğini artık herkesin kullanabileceğini açıkladı.

Ama önemli nokta, ücretsiz kullanıcılar haftada sadece iki mesajı dönüştürebilecekken Premium abonelik sahipleri, özelliği sınırsız bir şekilde kullanmaya devam edecek.

WhatsApp rakibi Telegram için yeni özellikler duyuruldu

Öte yandan Telegram  kullanıcılar yeni bir kanala katıldıklarında ilgi çekici olabilecek diğer genel kanalların bir listesini sağlayan 'Benzer Kanallar' özelliğini de tanıttı. Önerilen bu kanallar, abone tabanlarındaki benzerliklere göre otomatik olarak öneriliyor ve bu da sohbet etmek için benzer ilgi alanlarına sahip kişileri bulmayı kolaylaştırıyor.

Son güncellemedeki diğer yeni özellikler arasında ise sevdiklerinizin ya da favori kanallarınızın hikâyelerini kendi sayfanızda yeniden yayınlayarak bu kanalların kitlesini artırma, yeniden yayınlanan hikâyelere metin, ses ya da video mesajları gibi yeni içerikler ekleme ve hikâye yayınlayabilen kanallar için hikâye görüntülemelerini, paylaşımlarını ve tepkilerini gösteren bir performans istatistikleri görünümü bulunuyor.

Kaynak: Telegram Blog
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...