Tgrt Haber

WhatsApp, Sesli Mesajlar için yeni özelliklerini duyurdu

31 Mart 2022 09:40 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 16:50
WhatsApp, Sesli Mesajlar için yeni özelliklerini duyurdu

Meta'ya ait haberleşme uygulaması WhasApp, uygulamaya gelecek yeni özelliklerini duyurdu. Sesli mesajlar için birbirinden yararlı yenilikler var...

Haberleşme uygulaması WhatsApp, platform üzerinde sürekli yeni özellikleri test ediyor. Şirket beta sürümüyle eklediği özellikleri kullanıcılarına sunarken, yakında test aşamasındaki özelliklerin geleceğini duyurdu.

Bilindiği üzere WhatsApp, bir süredir beta sürümlerinde sesli mesajlar ile ilgili bazı önemli işlevleri test ediyordu. Beta kullanıcıları bu özelliklerden yararlanırken WhatsApp, platforma getireceği tüm sesli mesaj özellliklerini açıkladı.

İŞTE WHATSAPP'A GELECEK YENİ ÖZELLİKLER

Meta'nın sahibi olduğu WhatsApp, kısa bir süre önce sesli mesajlaşmayı daha iyi hale getirecek altı yeni özelliğini duyurdu.

WhatsApp, Sesli Mesajlar için yeni özelliklerini duyurdu

Söz konusu özellikler beta sürümlerinde ortaya çıkmıştı. Ancak yeni özelliklerin tüm kullanıcılara ulaşması biraz daha zaman alacaktır. Bu, muhtemelen birkaç hafta içinde tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak. Peki gelecek yenilikler nedir?

  • Sohbet Dışında Oynatma: WhatsApp'ın bu yeni özelliği, başka bir şeyle uğraştığınız zaman sesli mesajları sohbet ekranı dışında dinlemenize olanak tanıyacak. Örneğin X kişisi ile konuşurken, Z kişisinin gönderdiği sesli mesajı da dinleyebileceksiniz. 
  • Kaydı Duraklat-DevamEt: Bir diğer yenilik ise sesli mesaj gönderirken kaydı duraklarıp devam ettirmek. Uygulamanın mevcut sürümünde kaydı başlattığınız zaman durdurma gibi bir seçenek yoktu. Ancak yakında herkes bu özellik sayesinde sesli mesaj gönderirken kaydı durdurup devam etme şansına sahip olacak.
  • Dalgalı Görünüm: Bu yenilik ise tamamen görsel bir değişim içeriyor. Gönderilen ya da alınan sesli mesajları ses dalgasıyla takip etmek mümkün. 
  • Taslak Önizleme: Artık sesli mesaj göndermeden önce önizleme yapabileceksiniz.
  • Oynatmayı hatırla: Bir sesli mesajı dinlediğiniz sırada duraklatırsanız, sohbete döndüğünüz zaman tekrar o sesi kaldığı yerden dinleyebileceksiniz.
  • Yönlendirilen Mesajları Hızlı Dinleme: Bu özellik ise, aceleniz olduğu durumlarda hem normal, hem de başkasından yönlendirilen mesajları 1,5x veya 2x hızlarda dinlemenize olanak tanıyor. 

WhatsApp, günlük yedi milyar sesli mesaj atıldığını belirtti. Kullanıcıların sesli mesajlarla yoğun zaman geçirdiğini belirten WhatsApp, bu bağlamda yukarıdaki özellikleri yakında herkese sunacağını duyurdu. Şu anda beta aşamasındaki özellikler, yakında tüm WhatsApp kullanıcılarına gelecektir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...