Tgrt Haber

WhatsApp'ta bir devrin sonu: Stalk yapanlara kötü haber, artık kaydedilemeyecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
20 Şubat 2024 14:27 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 14:27
WhatsApp'ta bir devrin sonu: Stalk yapanlara kötü haber, artık kaydedilemeyecek
WhatsApp,profil fotoğrafı,ekran görüntüsü

WhatsApp, yakında profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü engelleyen bir özellik ekleyerek kullanıcıların gizliliğini artırmayı planlıyor.

Sürekli yeni özellik eklemeleriyle gündeme gelen WhatsApp bu sefer ise bir özelliği kaldıracağı haberiyle ses getirdi. WABetaInfo sitesinin paylaştığına göre yakında WhatsApp'taki kişilerin profil fotoğrafının ekran görüntüsü çekilemeyecek.

WhatsApp ekran görüntüsü engelleme işlevini bir süredir sunuyor. Birisine tek görüntülemelik bir fotoğraf ya da video gönderdiğinizde karşı taraf bunun ekran görüntüsünü çekemiyor. İşte bu özelliğin kapsamını genişletme kararı alan mesajlaşma platformu profil fotoğraflarında bir dönemin sonunu getirdi.

WHATSAPP PROFİL FOTOĞRAFLARI ARTIK GÜVENDE

WhatsApp, 5 yıl önce kullanıcıların başkalarının profil fotoğraflarını kaydetmesine izin veren seçeneği kaldırmıştı. Bu hamle, kişisel görsellerin sahibinin izni olmadan kaydedilmesini ve paylaşılmasını önlediği için kullanıcıların gizliliğini bir şekilde korumuş olacaktı.

Ancak bu tür fotoğrafların ekran görüntüsünü almak hâlâ mümkündü ve bu da amaçlanan gizlilik korumasına zarar veriyordu. Google Play Store'da bulunan en son Android için WhatsApp beta 2.24.4.25 güncellemesini yükledikten sonra, WhatsApp'ın profil fotoğraflarının ekran görüntülerini engellemek için yeni bir gizlilik özelliği sunduğu keşfedildi.

WhatsApp'ta bir devrin sonu: Stalk yapanlara kötü haber, artık kaydedilemeyecek - 1. Resim

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, profil fotoğrafının ekran görüntüsünü almaya çalıştığınızda işlemin engellendiğini belirten bir bildirim çıkıyor. Bu yeni özellik, kullanıcıların profil fotoğraflarını sahibinin izni olmadan kaydetmesini ve paylaşmasını önleyerek ekstra bir gizlilik koruması katmanı ekleyerek daha önce var olan boşluğu gideriyor.

YİNE DE DİKKATLİ OLUNMASI GEREK

Fakat yine de profil fotoğrafınızın yüzde 100 güvende olduğunu düşünmemeniz gerektiğini belirtelim. Zira bir kişi ikinci bir telefon veya kamera kullanarak fotoğrafınızı çekebilir. Bu noktada WhatsApp'ın yapabileceği hiçbir şey yok.

Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...