Tgrt Haber

WhatsApp'ta sesli arama yapanlar dikkat! Yeni özellik devreye alındı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
09 May 2024 16:07 - Güncelleme : 09 May 2024 16:07
WhatsApp'ta sesli arama yapanlar dikkat! Yeni özellik devreye alındı

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, arama özelliğini kullananlar için faydalı bir yenilik getiriyor. Yeni özellik sayesinde artık bir aramayı sessize almak ve sonlandırmak çok daha kolay olacak.

WhatsApp, sessize alma ve çağrıyı sonlandırma düğmelerinin erişilebilirliğini kolaylaştıracak kullanışlı bir sesli çağrı çubuğunu test etmeye başladı. WhatsApp beta kullanıcıları bu eklentiyi uygulamanın Android 2.24.10.18 sürümüyle deneyebilirler.

WhatsApp Android beta 2.24.10.18 sürümünde görülen sesli aramalara yönelik yeni üst çubuk özelliği, yeniden tasarlanan arayüzün bir parçası. Kullanıcılar bu sürümle daha görünür düğmeler ve sesli aramalar arasında gezinmenin çok daha iyi bir yolunu görecekler.

WHATSAPP ARAMALARINA 'ÜST ÇUBUK'

Yapılan bu güncellemenin temel nedeni, uygulamadaki giden sesli aramaları daha kolay yönetebilmek olarak belirtiliyor. Bu doğrultuda bir aramayı simge durumuna küçülttüğünüzde, üstte belirli arama kontrollerini içeren geniş bir çubuk karşınıza çıkacak.

WhatsApp'ta sesli arama yapanlar dikkat! Yeni özellik devreye alındı - 1. Resim

Daha önce çağrı kontrollerine ulaşmanın tek yolu, WhatsApp uygulamasına geri dönmekti. Ancak artık kullanıcılar aramayı doğrudan sessize alabiliyor ya da sonlandırabiliyor, böylece orijinal sesli arama arayüzüne geri dönme zorunluluğu ortadan kalkıyor.

WhatsApp'ta sesli aramalar için yeni üst çubuk özelliği, Google Play Beta Programı aracılığıyla sınırlı sayıda Android beta test kullanıcısı tarafından kullanılabiliyor. Ancak şirket önümüzdeki günlerde bu özelliği daha fazla kullanıcıya sunacak.

Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...