Tgrt Haber

WhatsApp'tan müthiş özellik! Artık mesajı açmadan engellenebilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Central
12 Şubat 2024 11:05 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 11:05
WhatsApp'tan müthiş özellik! Artık mesajı açmadan engellenebilecek
whatsapp,mesajlaşma,internet

WhatsApp, yeni bir özellikle kullanıcılara bilinmeyen kişilerden gelen mesajları kilit ekranından engelleme imkanı tanımaya başladı. Artık kilit ekranındaki bildirime uzun basarak engelleme seçeneğine erişilebilecek.

WhatsApp, sinir bozucu mesajları doğrudan kilit ekranınızdan engellemenize olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sundu.

Hafta sonu boyunca Meta'nın sahibi olduğu mesajlaşma uygulaması, platformdaki resmi hesabı aracılığıyla yeni özelliğin ayrıntılarını anlatan bir mesaj gönderdi. Artık WhatsApp'ta bilinmeyen kişilerden gelen mesajları açmadan bile engelleyebileceksiniz.

WHATSAPP ENGELLEME ÖZELLİĞİNİ KOLAYLAŞTIRDI

Bunu yapmak için, kilit ekranınızda bir bilinmeyen mesaj belirdiğinde bildirime uzun basmanız yeterli olacak. Daha sonra gönderen kişiyi engelleme seçeneği de dahil olmak üzere birçok seçenek karşınıza çıkacak.

WhatsApp'tan müthiş özellik! Artık mesajı açmadan engellenebilecek - 1. Resim

Uygulama aynı zamanda size bir kişiyi raporlayabileceğiniz ikinci bir istem de gösterecek. Burada tek yapmanız gereken "Kişiyi bildir" onay kutusuna dokunmak ve ardından açılır pencerede "Engelle"ye basmak olacak. Böylece güncelleme, sinir bozucu spam mesajları engellemek için uygulamayı açma ve sohbetler arasında gezinme zorluğunu ortadan kaldırmış oluyor.

Güncellemenin amacının, WhatsApp'taki alt menülerde gezinmeden ve sohbet bulma / açma zahmetiyle uğraşmadan birisini engellemek isteyen kullanıcılara zaman kazandırmak olduğu ifade ediliyor. Bundan önce "engelle" seçeneğini bulmak için bir sohbeti açmak gerekiyordu.

WhatsApp'tan müthiş özellik! Artık mesajı açmadan engellenebilecek - 2. Resim

Diğer bir seçenek de sohbet listesindeki bir mesaja uzun basmak ve ardından "engelle" seçeneğine dokunmaktı.

Bu arada WhatsApp zaten platformda ilk kez bilinmeyen bir göndericiden mesaj aldığınızda, iletişim bilgilerinin altında bir uyarı gösteriyor ve kişiyi eklemek veya engellemek için iki seçenek sunuyor.

Kaynak: Android Central
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...