Tgrt Haber

WhatsApp'tan sürpriz özellik! Yeni metin düzenleme seçenekleri eklendi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
22 Şubat 2024 10:14 - Güncelleme : 22 Şubat 2024 10:14
WhatsApp'tan sürpriz özellik! Yeni metin düzenleme seçenekleri eklendi
Meta,WhatsApp,Metin Biçimlendirme Araçları

Meta, WhatsApp platformu için yeni metin biçimlendirme araçları ekledi. Alıntı bloğu, madde işaretli listeler, numaralı listeler ve satır içi kod gibi özelliklerle mesajların vurgulanması kolaylaştırıldı.

Meta, WhatsApp platformu için yepyeni 'metin biçimlendirme araçları' geliştirdi. Bir süredir beta programı kapsamında test edilen seçenekler bugün itibarıyla artık WhatsApp Android, iOS, Web ve Mac uygulamalarında aktif edildi.

Halihazırda WhatsApp'ta kullanılmakta olan kalın, italik, üstü çizili ve tek boşluklu yazı yazma formatlarına ek olarak sunulan madde işaretleri ve numaralı listeleri, alıntı blokları ve satır içi kod ekleme işlevi ile mesajları farklı şekillerde vurgulayıp düzenlemek mümkün oluyor.

WHATSAPP İÇİN DÖRT YENİ METİN FORMATI

- Alıntı bloğu: Alıntı bloğu, önceki bir mesajın belirli bir bölümüne cevap vermek istendiğinde tercih edilecek. Bu formatı kullanmak için vurgulamak istediğiniz metnin önüne ">" sembolünü ve ardından bir boşluk yazın.
- Madde işaretli listeler: Bilgileri alışveriş listeleri gibi parçalara bölmek için artık mesajlarınıza madde işaretleri ekleyebilirsiniz. Yazılan metnin başına bir "-" sembolü ve ardından bir boşluk koymak yeterli oluyor.
- Numaralı listeler: Bilgileri yalnızca sayıları kullanarak listeleyebileceğiniz bu biçimi kullanmak için bir veya iki rakamı, ardından bir nokta ve bir boşluk ekleyin. Örneğin "1." yazdığınızda 1 işaretinden başlayarak listelemeye başlar.
- Satır içi kod: Programacılar için yararlı bir format olan bu biçim aynı zamanda metninizdeki belirli bilgileri vurgulamanın da iyi bir yolu olarak çıkıyor. Bu biçimi kullanmak için metni "`" simgesiyle birlikte yazmak gerekiyor.

WhatsApp'tan sürpriz özellik! Yeni metin düzenleme seçenekleri eklendi - 1. Resim

Bu yeni metin biçimlendirme araçlarının gündelik sohbetlerde ve daha resmi görüşmelerde işe yarayacağı belirtiliyor. Aynı zamanda mesajların daha profesyonel görünmesine yardımcı olduğu ve teknik veya ayrıntılı bilgilerin daha net bir şekilde iletilmesine olanak tanıdığı ifade ediliyor.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...