Tgrt Haber

Windows 11 kullancıları dikkat! Microsoft son güncelleme için uyardı, veriler silinebilir

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
11 Şubat 2024 10:53 - Güncelleme : 11 Şubat 2024 10:53
Windows 11 kullancıları dikkat! Microsoft son güncelleme için uyardı, veriler silinebilir
windows 11,microsoft

Microsoft, yayınladığı son güncellemede önemli bir sorun tespit etti. Kullanıcıları da bu güncelleme konusunda uyardı. İşte dikkat etmeniz gerekenler.

Microsoft, Windows 11'in en yeni özelliklerini erken erişim programı aracılığıyla kullanıcılara sunuyor. Fakat Insider programına dahil olan Windows 11 kullanıcıları, son güncellemeden sonra bazı uyarılarla karşılaştıklarını belirttiler. Microsoft, son sürümün tüm verileri silme riski taşıdığını ve kullanıcıların buna dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Microsoft, Windows 11 build 26052'de veri kaybına yol açan yeni bir hatayı duyurdu. Sürüm notlarına göre, Dev veya Canary Channel yapılarını geri yükleyenler kullanıcı verilerini kaybedebilir.

WİNDOWS 11'DE VERİLERİNİZ SİLİNEBİLİR

Microsoft, geri yükleme işleminin, “Geliştirici Sürücü İşletim Sistemi” bölümleri olarak belirlenen sürücülere zarar verdiğini ve verilerin silinmesine neden olabileceğini söyledi. Insider programına kayıtlı bazı kullanıcılar bu hatayı yaşadıklarını doğruladı.

Microsoft, "Ekran Bağlantısı" seçeneğine tıklandığında Ayarlar uygulamasının çöktüğünü belirtti. Diğer rapor edilen hatalar ise bazı oyunlarda mavi ekran görülmesi, medya uygulamalarında oynatma problemleri ve bazı programların yeniden başlaması şeklinde birbirini takip ediyor.

Dev veya Canary Channel programına kayıtlıysanız, 26052 veya daha önceki yapılara geri yükleme yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Yine de geri yükleme yapmak isterseniz, işlem öncesinde önemli dosyaları yedeklemenizi öneriyoruz.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...