Tgrt Haber

Windows 11 kullanıcı oranları açıklandı... Aylar sonra beklenmeyen düşüş, işte son veriler

Editör: Okan Güleş / Kaynak: startcounter
03 Ekim 2023 09:06 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 09:09
Windows 11 kullanıcı oranları açıklandı... Aylar sonra beklenmeyen düşüş, işte son veriler
windows 11

Microsoft'un son işletim sistemi Windows 11'e ilişkin son veriler paylaşıldı. Kullanıcı sayısının artması beklenirken bu sayı tersine düşüyor. İşte güncel veriler...

Microsoft'un moderen tasarım ve yeni özelliklerle piyasaya sürdüğü Windows 11 güncellemesi, birkaç yıl geçmesine rağmen beklenen kullanıcı sayısına bir türlü ulaşamıyor. Gerek Steam gerekse üçüncü taraf araştırma şirketleri düzenli olarak verileri paylaşırken, Eylül ayı da beklenmedik düşüş görüldü. 

Steam tarafından paylaşılan verilerde Windows 11'in kullanıcı sayısının % 37 olarak kaydedildiği paylaşıldı. Fakat güvenilir araştırma şirketlerinden StartCounter bunun daha da aşağısını söylerek %24 olarak kaydetti. 

WİNDOWS 11 KULLANICI SAYISI YÜKSELMEK BİLMİYOR

Ankete göre, Windows 11 hala ikinci en büyük paya sahip, yani PC kullanıcılarının yaklaşık % 23.64’ü tarafından kullanılıyor. Öte yandan ajans, yüzde 0,57’lik bir artışa rağmen, Windows 11’in pazar payının üst üste altıncı ay boyunca nispeten değişmeden kaldığını söylüyor.

Windows 11 kullanıcı oranları açıklandı... Aylar sonra beklenmeyen düşüş, işte son veriler

Bu, Windows 10’un yaklaşık % 71.62’lik payıyla karşılaştırıldığında epey fark olduğunu ortaya koyuyor. Windows 11'in neden beklenen kullanıcı sayısına ulaşmadığı merak konusu. Muhtemelen işlemci desteğinin azaltılması nedeniyle milyonlarca kullanıcı yeni sürüme geçiş yapamadı.

 

Kaynak: startcounter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...