Tgrt Haber

Windows'a 'iPhone' desteği geldi: PC'den arama yapılabilecek!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
27 Nisan 2023 09:48 - Güncelleme : 27 Nisan 2023 09:48
Windows'a 'iPhone' desteği geldi: PC'den arama yapılabilecek!
,iphone,teknoloji

Microsoft, Android kullanıcılarının telefonlarını Windows'a bağlamalarını sağlayan 'Phone Link' uygulamasının kapsamını genişleterek iPhone desteği ekledi.

Microsoft'un 'Phone Link' uygulaması ile akıllı telefonları Windows PC'ye bağlayarak bilgisayardan arama yapılabiliyor, mesaj gönderilebiliyor hatta fotoğraflara bile erişim sağlanabiliyor.

Şu ana kadar bu özellik Android cihazlara özel olarak çalışıyordu. Microsoft uygulamanın kapsamını iOS desteğiyle genişletti. Artık aynı özelliklerden iPhone kullanıcıları da faydalanabilecek.

WİNDOWS'TA İMESSAGE DEVRİ

Phone Link uygulaması artık iPhone sahiplerinin Windows 11 PC'ye bağlanmasına ve iMessage aracılığıyla mesaj gönderip almasına, arama yapıp almasına ve bildirimlerini bir PC veya dizüstü bilgisayarda görmesine olanak tanıyor. Yeni özellik bu senenin başlarında test edilmeye başlanmıştı.

Bugünden itibaren 85 ülkede 39 dilde kullanıma sunuldu. Teknoloji devi özelliği kademeli olarak dağıttığını ve tüm Windows 11 kullanıcılarının Mayıs ortasına kadar Phone Link'teki iPhone desteğine erişeceğini söyledi.

Windows'a 'iPhone' desteği geldi: PC'den arama yapılabilecek!

Uygulamanın iPhone ile çok kısıtlı çalıştığını da ekleyelim. Bilgisayardan arama yapma, mesaj gönderip alma ve bildirimleri görüntüleme dışında, telefondaki uygulamaları Windows'tan yönetemiyorsunuz. Ek olarak iPhone'daki fotoğraflara da erişemiyorsunuz.

Microsoft Phone Link'in App Store sayfasında uygulamayı şu ifadelerle tanıtıyor:

"Bilgisayarınızda bu Telefon Bağlantısı özelliklerinin keyfini çıkarın:

  1. Arama yap ve al
  2. Telefonunuzun bildirimlerini yönetin
  3. Kısa mesajları okuyun ve yanıtlayın
  4. Telefon kişilerinizi görüntüleyin

iOS için Phone Link, iOS 14 veya üstü olan iPhone, Windows 11 cihazı, Bluetooth bağlantısı ve Phone Link uygulamasının en son sürümünü gerektirir. iPad (iPadOS) veya MacOS için mevcut değildir."

DENEME SÜRÜMÜ KULLANIMA AÇILDI

Teknoblog'un aktardığına göre, Telefon Bağlantısı’nı denemek isterseniz, Windows 11’deki Microsoft Mağazasında tamamen güncel olduğundan emin olun. Ardından Telefon Bağlantısı’nı açın ve iPhone’unuzdan bir QR kodu tarayarak Windows’a bağlayın. Eşleştirildikten sonra, iPhone’unuzda Bluetooth üzerinden kişi paylaşımını etkinleştirin, “bildirimleri göster” seçeneğini etkinleştirin ve sistem bildirimlerinin Bluetooth üzerinden PC’nize paylaşılmasına izin verin. Tüm bunlar ayarlandıktan sonra, kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...