Tgrt Haber

Xbox'ta yaprak dökümü: Çok sayıda oyun stüdyosu kapatıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
08 May 2024 10:58 - Güncelleme : 08 May 2024 11:00
Xbox'ta yaprak dökümü: Çok sayıda oyun stüdyosu kapatıldı

Microsoft'un Xbox Game Studios'a ait birçok oyun stüdyosunu kapatma kararı almasıyla yüzlerce çalışanın işsiz kalacağı belirtildi.

Pek çok teknoloji devi iş gücünü azaltmak için çalışanlarını işten çıkarmaya devam ederken Microsoft, Xbox Game Studios çatısı altında faaliyet göstermekte olan çok sayıda oyun stüdyosunu kapatma kararı aldı.

Xbox Game Studios Başkanı Matt Booty, çalışanlarına gönderdiği bir e-postada, "markaların ve kaynakların yeniden önceliklendirilmesi" nedeniyle bu kararın alındığını belirtirken, yüzlerce çalışanın da işsiz kalacağı öğrenildi.

XBOX, 3 OYUN STÜDYOSUNU KAPATTI

The Verge'nin haberine göre, kapatılan ilk stüdyo Redfall'ın geliştiricisi ve Arkane'nin Teksas'taki birimi Arkane Austin oldu. Hi-Fi Rush'un arkasındaki isim Tango Gameworks ve Mighty Doom'un geliştiricisi Alpha Dog Games de karardan etkilendi.

Xbox'ta yaprak dökümü: Çok sayıda oyun stüdyosu kapatıldı - 1. Resim

Matt Booty, Arkane çalışanlarının bir kısmının Bethesda bünyesindeki bazı projelerde işlerine devam edeceklerini belirtti. Redfall'un bir önceki güncellemesi, Microsoft'un oyun üzerindeki tüm geliştirmeleri sona erdirmesi nedeniyle son güncellemesi olacak.

Oyunun sunucuları aktif olarak kalacak, Hero DLC'sini satın almış olanlara ise telafi amacıyla bazı teklifler sunulacak.

Hi-Fi Rush geliştiricisi Tango Gameworks'in ekibi ise işsiz kalacak. Booty, oyunun olduğu platformlarda sunulmaya devam edileceğini belirtti. Hi-Fi Rush geçtiğimiz aylarda PlayStation 5'te piyasaya sürülmüştü.

Kapatılan üçüncü stüdyo olan Alpha Dog Games ile ilgili olarak Booty, "Mighty Doom 7 Ağustos'ta sona erecek ve oyuncuların oyunda herhangi bir satın alma işlemi yapabilmesini kapatacağız" açıklamasında bulundu.

Ayrıca Microsoft, Roundhouse Studios'taki ekibi The Elder Scrolls Online üzerinde daha yakından çalışmak üzere ZeniMax Online Studios'a taşıma kararı aldığını açıkladı.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...