Tgrt Haber

Xiaomi kullanıcılarına kötü haber: 5 model için destek sona eriyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmochina
28 Aralık 2022 10:24 - Güncelleme : 28 Aralık 2022 10:25
Xiaomi kullanıcılarına kötü haber: 5 model için destek sona eriyor!
xiaomi,teknoloji

Yazılım departmanında yüzlerce cihazına destek sağlayan Xiaomi, 5 modelin fişini çekeceğini açıkladı. İşte desteği sona erecek modellerin litesi.

Akıllı telefon ve tabletleri için hem MIUI hem de Android güncellemelerini sunan Xiaomi, modası geçen ve donanım olarak artık çok iyi olmayan modellerin yazılım desteğini sonlandırıyor.

Uzun süre cihazları için destek veren Çinli firma, artık yeni yazılımını da piyasaya sürmesiyle 5 modelin daha fişini çekeceğini açıkladı. Bu, söz konusu telefonların artık yazılım güncellemesi ve yeni özellikleri almayacağı anlamına geliyor.

5 MODEL İÇİN YOLUN SONU

Yüzlerce modeli bulunan Xiaomi, politika gereği artık donanım olarak geride kalan telefonlarına desteği sonlandırıyor. Ortalama 3 yıl veya daha uzun süre önce piyasaya sürülen telefonlar, artık şirket tarafından desteklenmiyor.

Xiaomi kullanıcılarına kötü haber: 5 model için destek sona eriyor!

Yakın zamanda Xiaomi, desteğini sonlandıracağı cihazlar arasına beş model daha ekledi. Aşağıda yer alan telefonlar için artık yolun sonu ve herhangi bir yazılım güncellemesi sunulmayacak. Elbette güvenlik tehdidi için yayınlanan zorunlu güncellemeler buna dahil değil.

  • redmi 8
  • Redmi 8A
  • Redmi K30
  • Redmi K30 5G
  • POCO X2

Yukarıdaki cihazlar için yazılım desteği sona ererken, artık marka tarafından teknik servis onarım hizmeti de sağlanmayacak. Dolayısıyla kullanıcıların daha yeni modele geçmesi buna karşılık alınacak en iyi önlemlerden biri.

Kaynak: Gizmochina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...