Tgrt Haber

Xiaomi, Apple'a meydan okudu: Ölüm kalım savaşı

12 Şubat 2022 13:44
2010'da kurulan Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, 2018 yılından beri hızla büyüyor.

Xiaomi hızla büyümeye devam ederken, kurucusu Lei Jun’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Çinli teknoloji devinin sahibi, Apple ile rekabeti “ölüm kalım savaşı” olarak tanımladı.

2010'da kurulan Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, 2018 yılından beri hızla büyüyor.

Üst seviye akıllı telefon arenasındaki rekabet gittikçe kızışıyor. Apple’ın iPhone’ları, Samsung’un Galaxy serileri ve Xiaomi'nin telefonları kullanıcılar tarafından kapış kapış satın alınıyor. Ancak rekabet her geçen gün daha da büyüyor.

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, son yılların en hızlı büyüyen akıllı telefon üreticilerinin başında geliyor. Şirketin kurucusu Lei Jun, Xiaomi’nin büyümeye devam etmesi için üstesinden gelmesi gereken "bir ölüm kalım savaşı" olduğunu belirtti.

XIAOMI İÇİN DEV YATIRIM

Apple, 2021’in dördüncü çeyreğinde bir kez daha dünyanın en iyi akıllı telefon satıcısı oldu. Ancak Samsung ve Xiaomi, Apple’ın tahtını sallandırmaya devam ediyor.

Mikroblog platformu Weibo’da bir gönderi paylaşan Lei Jun, "Ürün ve deneyim açısından Apple'a karşı tam bir rekabete girmeyi ve önümüzdeki üç yıl içinde Çin'in en büyük üst düzey markası olmayı hedefliyoruz." dedi.

Xiaomi, Apple'a meydan okudu: Ölüm kalım savaşı

South China Morning Post’un haberine göre, Xiaomi’nin kurucusu, firmanın hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için önümüzdeki beş yıl içinde araştırma ve geliştirmeye 100 milyar yuan (216 milyar Türk Lirasındanfazla) yatırım yapma sözü verdi.

Araştırma platformu Canalys'in verilerine göre Xiaomi, geçen yılın ikinci çeyreğinde Apple'ın önünde ve Samsung'un hemen arkasında yer alarak ilk kez dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon satıcısı olmayı başardı. Xiaomi'nin yüzde 17'lik pazar payı, Güney Amerika, Afrika ve Batı Avrupa'daki artan kullanıcı sayısından kaynaklandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...