Tgrt Haber

X'ten sürpriz uygulama... Elon Musk şimdi de YouTube'a rakip oluyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
11 Mart 2024 09:42 - Güncelleme : 11 Mart 2024 09:42
X'ten sürpriz uygulama... Elon Musk şimdi de YouTube'a rakip oluyor

Elon Musk, X şirketi aracılığıyla YouTube'a rakip olacak uzun biçimli video akış hizmetinin yakında piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Ünlü milyarder Elon Musk, şimdi de gözünü YouTube'a dikti. Daha önce 'Grok' adlı sohbet botu ile OpenAI'ın ChatGPT yapay zekasına rakip olan Musk, geçtiğimiz günlerde de Google'a sert eleştirilerde bulunmuş ve Gmail'e rakip bir 'X Mail' servisi çıkaracağının sinyalini vermişti.

Elon Musk'ın sıradaki hedefinde ise yine Google bünyesinde faaliyet gösteren bir başka şirket; YouTube var.

DogeDesigner isimli bir X kullanıcısı, Yakında favori X uzun biçimli videolarınızı doğrudan akıllı TV'nizde izleyebilirsiniz." paylaşımında bulundu. Musk da bu gönderiyi kendi hesabından alıntılayarak "Yakında geliyor." ifadesini kullandı.

SAMSUNG VE AMAZON TV'DE YAYINLANACAK

Forbes'in raporuna göre, yaklaşan bu hizmet Samsung TV'lerde ve Amazon Fire TV platformunda başlatılacak. Bildirildiğine göre bu, YouTube benzeri bir uzun biçimli video akış hizmeti olacak ve uzun biçimli içeriği daha büyük ekranda izlemeyi daha kolay ve daha rahat hale getirecek.

X'İ "HER ŞEY UYGULAMASI" YAPMAK İSTİYOR

Elon Musk, Twitter'ı satın aldığından beri onu "her şey uygulaması" haline getirmeye çalışıyor. Şirket, uzun biçimli yazılı içerik yayınlama (Makaleler adı verilen bir özellik) ve sesli/görüntülü arama yapma ve alma özelliğini geçtiğimiz günlerde kullanıma sundu.

Bu yılın başındaki blog yazısında X ekibi, video öncelikli bir platform olduğunu ve 10 kullanıcı oturumundan 8'inin video izlemeyi içerdiğini iddia etti.

Elon Musk ayrıca gelecekte eşler arası ödeme hizmetlerini de X'e getirmeyi hedefliyor.

Kaynak: SamMobile
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...