Tgrt Haber

Yeni simgeyle geldi: Google Chrome 100 yayınlandı

30 Mart 2022 10:13 - Güncelleme : 30 Mart 2022 10:26
Yeni simgeyle geldi: Google Chrome 100 yayınlandı

Teknoloji devi Google, popüler tarayıcısının en yeni sürümünü yayınladı. İşte yeni simgesiyle Google Chrome 100 sürümü ve yapılan değişiklikler...

Google, popüler tarayıcısı Chrome'u güncellemeye devam ediyor. Beta sürüme sıkça yeni özellikler ekleyen şirket, kararlı sürümü de her ay daha iyi hale getiriyor. 

Bir süredir test aşamasında olan Google Chrome, bugün 100. sürümü ile güncellendi. Tüm platformlara sunulan güncelleme de, uygulamanın simgesinde de değişiklik yapıldı.

CHROME 100 ÇIKTI

Google, yaklaşık sekiz yıl sonra Chrome tarayıcısının simgesini değiştirdi. Her ne kadar uzaktan bakınca hiçbir değişiklik yok gibi görünse de, şirket bazı ince değişikliklerle simgesini güncellediğini belirtiyor.

Yeni simgeyle geldi: Google Chrome 100 yayınlandı

Uygulamayı modern tutmak isteyen Google, 2014 yılından sonra ilk kez Chrome'un simgesinde değişiklik yaptı. Yine dört renkli dairesel logoya sahip olan uygulama, ince dokunuşlarla daha parlak ve daha iyi ortanlı olacak şekilde ayarlandı.

Yeni simgeyle geldi: Google Chrome 100 yayınlandı

Yeni simgeye ek olarak Google Chrome 100 güncellemesi, şifrelerinizin ve tarayıcınızın güvende olmasını sağlamak için Güvenlik Kontrolü, kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için Gellişmiş Güvenlik Tarama, konum ve daha fazla bilginize erişmeye çalışan siteleri kontrol etmek için ise önemli güvenlik özelliklerine kavuştu.

Diğer yandan Google, Chrome'un mobil uygulamasında yer alan Basit Modu da kaldırdı. Ayrıca yeni işletim sistemleriyle uyumlu olmak için uygulama Material You tasarımına göre de uyarlandı. 

Yukarıdaki yeniliklere ek olarak Google, yeni Chrome sürümünde her sekmede oynatılan bir medyanın sesini kapatmak için de seçenek ekledi. İmleci sekmenin üzerine getirip sağ click yaparak dilediğiniz sekmelerdeki sesi kapatabilirsiniz. Sizler de tüm yeniliklerden yararlanmak için Google Chrome 100 sürümünü cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...