Tgrt Haber

YouTube, akıllı TV'lerdeki sevilen özelliği telefonlara getirdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: sammobile.com
22 Mart 2024 10:48 - Güncelleme : 22 Mart 2024 10:48
YouTube, akıllı TV'lerdeki sevilen özelliği telefonlara getirdi

Google, YouTube TV uygulamasında bulunan "Çoklu görünüm" desteğini iPhone ve iPad kullanıcılarına sunmaya başladı. Çok yakında Android kullanıcılarına da gelecek bu özellik, aynı anda birden fazla videonun izlenmesini sağlıyor.

YouTube, akıllı TV uygulamasında bulunan ve kullanıcıların aynı anda birden fazla kanaldaki videoyu izleyebilmelerine imkan tanıyan "Multiview (Çoklu görünüm)" özelliğini mobile getirme kararı aldı.

YouTube TV'de geçtiğimiz yıl devreye alınan bu özellik, Google'ın açıklamasına göre iPhone ve iPad'lerde kullanıma sunulmaya başlandı. Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefon ve tabletlerde ise önümüzdeki aylarda açılacağı bilgisi paylaşıldı.

ŞİMDİLİK SADECE SPOR KANALLARI DESTEKLENİYOR

Özellik YouTube'da ana sayfa sekmesinden çalıştırılıyor ancak yalnızca belirli spor kanalları aynı anda izlenebiliyor. Google'ın insanların bir film veya TV dizisinin yanında en sevdikleri spor müsabakalarını izleyebilmeleri için daha fazla kanala "çoklu görünüm" desteği eklemesi bekleniyor.

YouTube, akıllı TV'lerdeki sevilen özelliği telefonlara getiriyor - 1. Resim

Google, özelliği Android'de kullanıma sunduktan sonra Samsung, Xiaomi, Oppo, OnePlus dahil bütün markaların telefonlarında ve tabletlerinde kullanılabiliyor olacak. Öte yandan halihazırda Samsung TV gibi bazı televizyon modellerinin de çoklu görünüm desteği sunduğunu belirtmekte fayda var.

OYNATICIYA SPOR SKORLARI DA EKLEMİŞTİ

YouTube TV yakın zamanda video oynatıcının kullanıcı arayüzü için videonun yanında spor skorlarını da gösteren yenilenmiş bir tasarımı tanıttı. Ayrıca, TV'lere benzer şekilde, iki kanal arasında geçiş yapmanıza olanak tanıyan "son kanal" kısayolunu da piyasaya sürdü. Ancak bu yeni özellikler mobil cihazlarda değil yalnızca TV'lerde mevcut.

YAPAY ZEKA VİDEOLARINI İŞARETLEYECEK

Öte yandan YouTube, geçtiğimiz günlerde bütün kullanıcılarını doğrudan etkileyecek bir karara imza attı. Buna göre, içerik üreticileri eğer videolarında yapay zeka veya değiştirilmiş içerik kullanırsa bunu bildirmek zorunda olacak. Böyle izleyicilerin izledikleri şeyin gerçek olup olmadığını doğrulaması sağlanacak.

Kaynak: sammobile.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...