Tgrt Haber

Google, Spotify'nin peşinden gidiyor: YouTube Music önemli özelliğe kavuştu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
10 Nisan 2023 11:55 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 11:58
Google, Spotify'nin peşinden gidiyor: YouTube Music önemli özelliğe kavuştu
youtube music,teknoloji,google

Spotify ile rekabet eden Google, YouTube Music için en başından beri olması gereken bir özelliği kullanıma sunuyor. Yeni özellik hem Android hem de iOS için kademeler halinde dağıtılmaya başlandı.

Müzik ve podcast'in devi Spotify'nin en büyük rakibi şu anda YouTube Music. Kullanıcı kitlesi bakımından her iki platform da milyonlarca aboneye sahip ve bu sayılar artmaya devam ediyor. 

Spotify kullanıcı dostu özellikler sunarken, Google da rakibini bazı konularda takip ediyor ve bu özelliklerden bazılarını YouTubeMusic'e ekliyor. Öyle ki son yenilik de yine Spotify'dan alındı ve Android-iOS cihazlar için sunulmaya başladı.

YOUTUBE MUSİC, ŞARKI SÖZLERİ DESTEĞİNİ GÜNCELLEDİ

Spotify, çalan bir şarkının sözlerini çalarken ve durdurulmuş haldeyken her türlü gösterebiliyor. Fakat YouTube Music sadece bir şarkı çaldığı sırada sözleri canlı olarak kullanıcıya sunuyordu.

Neyse ki Google bu duruma uzun süre sonra müdahale ediyor ve şarkı sözleriyle ilgili önemli bir güncellemeyi devreye alıyor.

Google, Spotify'nin peşinden gidiyor: YouTube Music önemli özelliğe kavuştu

Google'ın duyurusuna göre YouTube Music artık canlışarkı sözleri desteğine kavuşmaya başladı. Hem iPhone hem de Android için kullanıma sunulan bu özellik dört bir yandan yayılıyor.

Bu özellikle Google, YouTube Music uygulamasının önemli bir eksikliğini daha gidermiş oldu. Diğer yandan kısa süre önce kişiselleştirilebilir radyolar, kitaplık ve şarkı listeleri için arayüzde değişiklik de Google'ın müzik platformu için ne kadar yoğun çalıştığını gözler önüne seriyor.

Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...