Tgrt Haber

YouTube Müzik'te yılların sorunu çözüldü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
27 Şubat 2024 09:38 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 09:38
YouTube Müzik'te yılların sorunu çözüldü
youtube müzik,youtube

YouTube Müzik, web uygulamasına eklenen yeni özellikle kullanıcılara çevrim dışı indirme imkanı sunarak şarkıları internet bağlantısı olmadan dinleme olanağı sağlıyor.

Google'ın Spotify rakibi dijital müzik platformu YouTube Müzik, Android ve iOS kullanıcılarına mobil uygulamayla hizmet veriyor. Bilgisayarda herhangi bir uygulaması bulunmuyor. Bu sebeple de kullanıcılar tarayıcılar üzerinden şarkı indiremedikleri için çevrim dışı dinleme özelliğini kullanamıyorlar.

Ancak bu durumun yakında değişeceği ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta YouTube Müzik web uygulamasının çevrim dışı indirme işlevini destekleyeceğini gösteren işaretler ortaya çıkmıştı ve bu özelliğin artık sınırlı sayıda kullanıcıya sunulmaya başlandığı belirtildi.

İNDİRİLEN ŞARKILAR FİLTRELENEBİLECEK

Bundan böyle albüm/single sayfasında, "Kitaplığa kaydet" ile üstteki üç noktalı bağlam menüsü arasında bir indirme düğmesi yer alacak. Kullanıcılar ilerlemenin hangi aşamada olduğunu anlamak için sol alt köşede bir "İndiriliyor…" göstergesi görecekler.

İndirilen şarkılar Kütüphane sayfasına eklenen yeni İndirilenler bölümüne kaydedilecek. Ayrıca bu bölümde parçalar Çalma Listelerine, Podcast'lere, Şarkılara ve Albümlere göre göz atabileceğiniz şekilde filtrelenebilecek.

YouTube Müzik'te yılların sorunu çözüldü - 1. Resim

30 GÜN İNTERNET GEREKSİNİMİ

YouTube Müzik yaptığı açıklamada "Cihazınızda en az 30 günde bir aktif bir internet bağlantısı olduğu sürece indirmelerin mümkün olmaya devam edeceğini" belirtti. Bu durum, akış hizmetleri genelinde standart bir kısıtlama olarak karşımıza çıkıyor.

YouTube Müzik kullanıcılara istediği şarkıyı indirebileceği ve internet bağlantısı olmadan her yerde dinleyebileceği bir masaüstü uygulaması sunmuyor. Rakibi Spotify ise MacBook ve Windows PC'ler dahil olmak üzere bütün platformları destekliyor.

YouTube Müzik'in web uygulamasına eklenen indirme özelliği kademeli olarak kullanıma sunulacak.

Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...