Tgrt Haber

YouTube, TV uygulamasında tasarım değişikliğine gitti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
21 Şubat 2024 10:09 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 10:09
YouTube, TV uygulamasında tasarım değişikliğine gitti
youtube tv,video,youtube kanalları

YouTube, TV uygulamasında içerik oluşturucuların kanallarını daha erişilebilir kılmak için yeni bir görünüm ve özellikler sunarak kullanıcı deneyimini geliştirdi.

Google'ın sahibi olduğu YouTube, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve içeriği büyük ekranda daha erişilebilir hale getirmek amacıyla TV uygulamasında içerik oluşturucuların kanallarına yönelik yeni bir görünüm sundu.

Yeni özellikler arasında daha modern bir düzen, geliştirilmiş eylem düğmeleri ve çeşitli video içeriklerini oynatma yeteneği yer alıyor.

YouTube, içerik oluşturucuların sayfalarındaki değişiklikleri duyuran videosunda, güncellemenin daha kapsayıcı bir düzen ve "Abone Ol" butonuna daha kolay erişim sunmaya odaklandığını söyledi.

YENİ YOUTUBE TV TASARIMI NASIL?

Yeni tasarım, şirketin izlenme sürelerinin çoğunu TV'lerde alan en iyi içerik oluşturucuların son üç yılda yüzde 400'den fazla büyüme gösterdiğini gösteren yeni verileri açıklamasının ardından geldi.

YouTube, TV uygulamasında tasarım değişikliğine gitti - 1. Resim

YouTube Üst Yöneticisi (CEO) Neal Mohan bir blog yazısında yaptığı açıklamada, "İzleyiciler canlı spor karşılaşmalarından BBC'ye, Khan Academy ve NikkieTutorials'a kadar her şeyin tek bir yerde olmasını istiyorlar." diye konuştu.

Güncellenen sayfa, değişikliklerin görsellerinde de görüldüğü gibi yeni Abone Ol düğmesinin yanı sıra kullanıcılara kanaldaki çeşitli video içeriklerini oynatma seçeneği sunuyor. Şirket, yeni görselin artık uçtan uca görüntülenmesi nedeniyle tüm içerik oluşturucuların platforma yüklenen kanal banner'ları için 16×9 tam görsel hazırlamasını öneriyor.

YouTube'a göre, YouTube Shorts'un bağlantılı TV'lerdeki görüntüleme sayısı Ocak-Eylül 2023 arasında yüzde 100'ün üzerinde arttı. Şirket ayrıca, dünya çapındaki izleyicilerin artık her gün TV'lerinde ortalama 1 milyar saatten fazla YouTube içeriği izlediğini belirtti.

Bir YouTube yetkilisi TechCrunch'a verdiği demeçte güncellemenin bugün itibarıyla tüm içerik oluşturuculara yayıldığını ancak tüm izleyicilere sunulmasının birkaç hafta sürebileceğini söyledi. Değişikliklerin yalnızca TV'deki kanal sayfalarını etkilediği de belirtildi.

Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...