Tgrt Haber

YouTube'un çocuk uygulaması Kids kapatılıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
28 Şubat 2024 15:06 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 15:07
YouTube'un çocuk uygulaması Kids kapatılıyor
youtube kids,google,youtube tv

Google, YouTube Kids platformunu ana YouTube uygulamasına entegre etme kararı aldı. YouTube Kids uygulaması bu yılın yaz ayında kaldırılacak.

Google, YouTube'un çocuk kullanıcılara yönelik versiyonu olarak hizmet veren YouTube Kids platformunu ana uygulamaya entegre ettiğini duyurdu.

Video arama motoru, amacın hem çocuklar hem de ebeveynler için akıllı cihazlar ve oyun konsolları üzerinden erişimi kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

Geçen yıl Google'ın bu özelliği oyun konsolları ve akıllı TV'lerde de kullanıma sunduğunu gördüğümüzde, amacının her türlü cihaz tarafından erişilebilir olmasını sağlamak olduğundan bahsetmişti. Bu da uygulamaya ayrı ayrı geçmeye ihtiyaç duymadığınız anlamına geliyordu.

ÇOCUK İÇERİKLERİNE YOUTUBE'DAN ERİŞİLECEK

Google, yeni bir destek belgesi yayınladı ve Kids uygulamasının bu yılın yaz ayında veda edeceğini açıkladı. Artık YouTube Kids'e erişmek istiyorsanız ana platforma gitmeniz gerekiyor. Yani platform tamamen ortadan kalkmıyor, bunun yerine bir uygulamadan diğerine atlama ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Kararın yalnızca YouTube TV ve oyun konsollarında geçerli olduğunu belirtelim. Android ve iOS platformundaki kullanıcılar, bu değişimden etkilenmeyerek bağımsız uygulamaya erişimini sürdürebilecek. Çünkü bu platformdaki uygulamaların ayrı bir şekilde tasarlandığı belirtilmekte.

Temmuz ayından itibaren devre gireceği söylenen bu güncellemenin, kullanıcıları ayrı bir uygulama indirmek zorunda bırakmayarak eskisinden daha iyi bir deneyim sunacağı konuşuluyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...