Tgrt Haber

17 yıl hapis yattı, yeni delillerle masum olduğunu kanıtladı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
26 Ocak 2023 09:04 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 09:19
17 yıl hapis yattı, yeni delillerle masum olduğunu kanıtladı
Suç

İngiltere’de tecavüzden suçlu bulunan bir kişinin masum olduğu 17 yıl sonra ortaya çıktı. 

İngiltere’de tecavüzden hüküm giydikten sonra 17 yıl hapis yatan bir kişinin DNA testi sayesinde masum olduğu ortaya çıktı. Şimdi 57 yaşında olan Andrew Malkinson, 2003 yılında Greater Manchester'da bir kadına saldırmaktan suçlu bulundu ve bir yıl sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Malkinson, davasının Ceza Davaları İnceleme Komisyonu (CCRC) tarafından incelenmesi için iki kez başvurulmasına rağmen reddedildi. Sonunda Aralık 2020'de hapisten çıktı.

17 yıl hapis yattı, yeni delillerle masum olduğunu kanıtladı

KIYAFETLERİNDEKİ DNA EŞLEŞMEDİ 

Olayın gerçekleştiği yıldan beri bilimsel tekniklerdeki ilerlemeler yeni deliller ortaya koymaya yardımcı oldu. Ulusal polis veri tabanındaki başka bir adamla eşleşen DNA izlerinin kurbanın giysilerinde bulunduğuna dair kanıt sağlamasıyla gerçek ortaya çıktı. CCRC şimdi delilleri gözden geçirdi ve davanın Temyiz Mahkemesi'ne havale edilmesine izin verdi. Burada yargıçlar mahkumiyete karşı temyize gidilip gidilmeyeceğine karar verecekler. Manchester polisi, yeni bilgiler ışığında bir kişinin tutuklanıp 17 yıl cezaevinde yattıktan sonra soruşturma kapsamında serbest bırakıldığını doğruladı.

Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...