Tgrt Haber

20 yılın en güçlüsü: Güneş Patlamasıyla ortaya çıktı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com.tr
11 May 2024 23:55 - Güncelleme : 12 May 2024 00:09
20 yılın en güçlüsü: Güneş Patlamasıyla ortaya çıktı!

Güneş patlaması muhteşem kuzey ışıkları gösterisine neden oldu. Güneş'te meydana gelen olağanüstü aktivite, son 20 yılın en güçlü jeomanyetik fırtınası olarak kaydedilen G4 sınıfı bir fırtınaya yol açtı.

Güneş'te meydana gelen olağanüstü bir aktivite, 20 yılın en güçlüsü olarak kaydedilen G4 sınıfı bir jeomanyetik fırtınaya neden oldu. Yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkan Kuzey Işıkları (Aurora Borealis), İsveç'in başkenti Stockholm'de güzel görüntü oluşturdu.

20 yılın en güçlüsü: Güneş Patlamasıyla ortaya çıktı! - 1. Resim

Bu fırtına, Dünya'nın manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu Kuzey Işıkları'nın (Aurora Borealis) İsveç'in başkenti Stockholm'de bile görülebilmesine neden oldu.

20 yılın en güçlüsü: Güneş Patlamasıyla ortaya çıktı! - 2. Resim

Stockholm sakinleri ve turistler, gökyüzünde beliren yeşilin ve mavinin muhteşem tonlarına tanıklık etme şansı yakaladı.

20 yılın en güçlüsü: Güneş Patlamasıyla ortaya çıktı! - 3. Resim

Bu olağanüstü olay, fotoğrafçılar tarafından da ölümsüzleştirildi ve sosyal medyada büyük ilgi gördü. Güneş fırtınaları, Güneş'ten fırlayan yüklü parçacıkların Dünya'nın atmosferine girmesiyle oluşur.

Bu parçacıklar atmosferdeki gaz molekülleri ile etkileşime girerek ışık yayarlar ve Kuzey Işıkları'nı oluşturuyor. G4 sınıfı fırtınalar ise oldukça nadir ve gökyüzünde olağanüstü ışık gösterilerine yol açabiliyor.

 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...