Tgrt Haber

Balıkçılar gözlerine inanamadı: Denizden öyle bir şey çıktı ki…

Editör: Atakan Civelek / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Eylül 2023 11:43 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 11:44
Balıkçılar gözlerine inanamadı: Denizden öyle bir şey çıktı ki…
Mersin,Balık,Balık Avı

Akdeniz’de balıkçılar sezonun açılmasıyla 2 haftadır avlanmaya başladı. Avlanan balıkçılar bu kez denizden balık yerine öyle bir şey çıkardı ki, gören herkes şaştı kaldı.

Türkiye’nin 321 kilometrelik deniz sınırına sahip şehri Mersin’den Doğu Akdeniz’e açılan balıkçılar bereketli bir dönem geçirdi. Bazı balıkçılar ise, ağlara takılan çöplerden veya denize atılan atıklardan dolayı çeşitli zorluklar yaşadı.

Balıkçılar gözlerine inanamadı: Denizden öyle bir şey çıktı ki…

Gece saatlerinde ağ atan balıkçılardan biri olan Berkay Bilgiç, ağını geri çekmek istedi ancak başaramadı.

İkinci bir teknenin de desteği alındı ancak yine atılan ağ alınamadı. Buradan sonuç çıkmayınca tekne ağı sürükleyerek sabah saatlerine karşı Erdemli Balıkçı Barınağına getirdi.

50'ŞER KİLOLUK 65 ÇUVAL...

Vinç tekne yardımıyla yukarı çekilen ağdan, 50’şer kilo ağrılığında 65 adet pirinç çuvalı çıktı. Karaya çıkarılan 3 ton 250 kilogramlık pirinç karaya alındı.

Balıkçılar gözlerine inanamadı: Denizden öyle bir şey çıktı ki…Balıkçılar bu durum karşısında şaşkına dönerken, ağları parçaladığı için 25-30 bin TL’lik zararları olduklarını belirtti.

“İLK DEFA GÖRDÜK”

Denize balık tutmak için ağ attıklarını söyleyen Berkay Bilginç, "Bize 65 çuval kısa taneli pirinç çıktı. İlk defa gördük. Çöpe atıyoruz hepsini ama bize de yazık oluyor. Ağlarımızın halini görüyorsunuz. Bir tanesinin fiyatı 25 ile 40 bin TL arasında değişiyor. Günümüz gitti, biz rezil olduk. Artık nasıl atmışlar nerden gelmiş denize bilemiyoruz" dedi.

Balıkçılar gözlerine inanamadı: Denizden öyle bir şey çıktı ki…

Mersin Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Yalçın Sakın ise, "Sabah kısmetimizde 65 çuval pirinç çıktı. Ağı denizden alamadık. Her biri 50 kilogram bir de ıslanınca teknenin gücü yetmedi. İki tekne ile almaya çalıştık alamadık sonra balıkçı barınağına arkamızda sürüyerek geldik. Kurtarıcı geldi ağı buraya boşalttık. Neden attılar, neden böyle yaptıklarını bilmiyoruz. Trolcü denizin çöpçüsüdür. Gemilerden atıyorlar bizler de temizleyip getiriyoruz çöpe atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...