Tgrt Haber

Sinoplu dededen ilginç rekor: Bir yılda 100 kere ambulans çağırdım

14 Nisan 2023 14:11 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 14:19
Sinoplu dededen ilginç rekor: Bir yılda 100 kere ambulans çağırdım
Sinop,ambulans

Sinop’un Türkeli ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Cemalettin Yalçın, bir yılda 100 kez ambulans çağırmak zorunda kaldığını söyledi.

Sinop'un Türkeli ilçesine bağlı Çatakgüney köyünde yaşayan 63 yaşındaki Cemalettin Yalçın, son bir yılda tam 100 kere ambulans çağırdığını söyledi.

İHA'nın haberine göre, köyü ile ilçe merkezi arasının bir saatlik mesafede olduğunu söyleyen 63 yaşındaki Yalçın, “Böbrek, yüksek tansiyon ve bronşit hastasıyım. Çatakgüney’de devlet tarafından yapılan evde oturuyorum. Ambulans geliyor iki haftada bir. Böyle idare ediyorum. Bir haftadır gelemedim, geçen hafta ambulansla geldim. Devlet karşılıyor yol parasını. Devletten başka kimsem yok." dedi.

Devlet tarafından kendisine bin 100 lira verildiğini ve başka gelirinin olmadığını söyleyen Yalçın, onunla geçimini sağladığını belirtti.

Sinoplu dededen ilginç rekor: Bir yılda 100 kere ambulans çağırdım

"BU SENE 100 KEZ ÇAĞIRDIM"

Köyünün ilçeye 30 kilometre olduğunu söyleyen Yalçın, "Türkeli’den köyümüz 1 saat mesafede, kış döneminde 2 saati buluyor. Ambulansın gelmesi bu sene 100 defa oldu. Genellikle karın şişliği, yüksek tansiyon, bronşit hastalıkları için ambulans çağırıyorum. 20 senedir hastayım. Bazen göndermek istemiyorlar. Mecbur araba tutup geliyorum. ‘Baş ağrısı, burun tıkandığında arama’ diyorlar. Ufak hastalıklarla çağırma diyorlar” dedi.

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...