Tgrt Haber

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu: İstanbul'da 513 kişi yaralandı

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Haziran 2024 08:56 - Güncelleme : 16 Haziran 2024 16:24

Her yıl Kurban Bayramında profesyonel birine vermektense kurban kesmekte ısrar eden acemiler acilleri doldurdu. Manzara hiç değişmedi. Ülkenin dört bir yanında acemi kasaplar acillere koştu.

Kayseri​'de kurban keserken kendilerini yaralayan acemi kasaplar hastaneye akın etti.

Kayseri'de bayram namazının kılınmasının ardından vatandaşlar kurbanlarını kesmeye başladı.

DEĞİŞMEYEN KURBAN BAYRAMI​ MANZARASI! 

Kurban keserken kazara kendilerini yaralayan vatandaşlar da hastaneye akın etti.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 1. Resim

Kendi araçları ve ambulanslar ile hastaneye gelen kasaplar, tedavi altına alındı.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 2. Resim

Yaralanan bazı vatandaşlar başlarına gelen olayı gülerek anlatırken, bazıları da kurban yerine kendilerini kestiklerini dile getirdi.

AKSARAY​'DAKİ ACEMİ KASAP GÜLDÜRDÜ!

Aksaray'da her Kurban Bayramı olduğu gibi bu bayramda da acemi kasaplar hastanenin yolunu tutarken, kendini yaralayan yaşlı adam başından geçen olayı, "Sağlığımda meşhur olamadım, şimdi oldum" diye anlatarak gülümsetti.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 3. Resim
Kurban keserken kendini yaralayanlar her bayram olduğu gibi bu bayramda hastanelerin yolunu tutarken, Aksaray'da onlarca acemi kasap hastanelik oldu. Aksaray'da bayram namazının kılınmasının ardından vatandaşlar kurbanlarını kesmeye başladı. Kurban keserken kazara kendilerini yaralayan vatandaşlar da hastanelerin yolunu tuttu. 

SAMSUN​'DA DA ACEMİ KASAPLAR SOLUĞU HASTANEDE ALDI

Samsun'da bayram namazının ardından kurban kesmek için kolları sıvayan vatandaşlar, çok geçmeden soluğu acil servislerde aldı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine gelen acemi kasaplardan kimisi üzerine hayvan devrilmesi sonucu bacağı kırarken kimisi ise iple veya bıçakla kendini yaraladı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan onlarca vatandaş hastanedeki tedavilerinin ardından tekrar kurban kesim yerlerine giderek, yarım bıraktıkları işe yetişmeye çalıştı.

Acemi kasaplardan kimisi hayvanı tutarken yara aldığını belirtirken kimisi ise kesim aşamasında kendini yaraladığını ifade etti.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 3. Resim

DÜZCE​'DE 57 KİŞİ ACEMİLİK KURBANI OLDU

Düzce il genelinde sabah saatlerinden itibaren hastanelere 57 acemi kasap başvururken, hastaneye gelenler arasında durumu ağır olan yaralının bulunmadığı öğrenildi.

BURSA'DA DA MANZARA AYNI!

Bursa'da Kurban Bayramı'nın ilk günü kurban kesmek isterken kendilerini yaralayan acemi kasaplar hastanelere akın etti.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 5. Resim

Kendini yaralayan acemi kasap ise, "Hayvanın gazabına uğradık. Yaramız iyi durumda, şükür bir şey yok. Daha önce kesim yapmıştım, nazara geldik" dedi.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 6. Resim

BOLU'DAKİ MANZARALAR ŞAŞIRTMADI

Bolu’da bayram namazının ardından kurban kesmek için kolları sıvayan acemi kasaplar, çok geçmeden soluğu acil servislerde aldı.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 7. Resim

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servisine gelen acemi kasaplardan kimisi bıçakla elini ve kolunu keserken, kimisi de hayvanın boynuz darbesiyle yaralanıp hastanedeki tedavilerinin ardından tekrar kurban kesiminde yaralandı. Acemi kasaplar, yarım bıraktıkları işe yetişmeye çalıştı.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 8. Resim

Parmağını bıçakla kesen bir vatandaş, "Görünmez kaza oldu. Ucuz atlattık, Allah’a şükür" dedi.

ZONGULDAK'TAN İSE 18 ACEMİ KASAP ÇIKTI

Zonguldak'ta Kurban Bayramı'nın ilk gününde 18 acemi kasap hastanelik oldu. Kurban kesimi sırasında yaralanan kasaplar, hastanelere başvurarak tedavi altına alındı.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 9. Resim
Zonguldak il merkezi ve ilçelerdeki hastanelerde yoğunluk yaşandı. Kurban kesimi sırasında yaralanan acemi kasaplar hastanelerin yolunu tuttu.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 10. Resim

DEPREM BÖLGESİNDE DE ACEMİ KASAP!

Türkiye'de olduğu gibi deprem bölgesi Malatya'da da acemi kasaplar kurban yerine yanlışlıkla kendilerini kesti.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 11. Resim

Bacağından, kolundan, ayağından, parmağından yaralanan acemi kasaplar Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 12. Resim

Bazı vatandaşlar da kurban tepmesi sonucu yaralanırken kendilerini yaralayarak hastaneye gelen vatandaşlar, yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

İZMİR'DE DE ACEMİ KASAPLAR HASTANELİK OLDU

İzmir'de, Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken yaralanan çok sayıda kişi hastanelere başvurdu.
İzmir'de, bayram namazının kılınmasının ardından vatandaşlar kurban kesim işlemlerine başladı.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 13. Resim

Birçok noktada kurbanlıklar profesyonel kasaplar tarafından kesilirken, bazı acemi kasaplar da kesim işlemleri esnasında kendilerini bıçakla veya kesici aletlerle yaraladı.

Çevredeki hastanelerin yanı sıra, yakınları vasıtasıyla veya ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirilen acemi kasaplar, burada tedavi altına alındı.

SAKARYA'DA  DA ACİL SERVİSLER DOLDU

Sakarya'da bayramın ilk gününde hastanelerin acil servisleri kurban kesmek isterken kazayla kendini kesen veya kurbanlık hayvanları yatırma sırasında yaralanan vatandaşlarla doldu.

Değişmeyen Kurban Bayramı manzarası! Acemi kasaplar acillere koştu - 14. Resim

Bıçak, satır ile dikkatsizlik ve acemilikte birleşince, kol ve bacaklarından yaralanan vatandaşlar şehirdeki çeşitli hastanelere gitti.

EN ÇOK ACEMİ KASAP İSTANBUL'DAN ÇIKTI

Şanlıurfa'da bayramın ilk gününde kurbanlıklarını kesmeye çalışan acemi kasaplar aldıkları boynuz ve bıçak darbeleriyle vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelik oldu.

İstanbul’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban kesimi sırasında kendini yaralayan 513 kişinin hastaneye başvurduğu öğrenildi.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban kesimi sırasında kendini yaralayan bazı vatandaşlar hastanelerin acil servisine koştu. Edinilen bilgiye göre İstanbul’da saat 12.00 itibariyle kamu hastanelerine başvuran kişi sayısının 513 olduğu öğrenildi.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde bayram namazından sonra kurbanını kesmek isteyen acemi kasaplar kendini keserek acil servislere akın etti.

Çankırı'da bu saate kadar 91 acemi kasabın kendini yaralayarak hastanelere başvurduğu öğrenildi. Yaralanmaların el, kol ve parmak yaralanması olduğu ve durumu ağır yaralının olmadığı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...