Tgrt Haber

Gönderdiği not milyonlarca liraya bedel… Depremzedelerin yüreklerine su serpti

11 Nisan 2023 14:39 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 20:41
Gönderdiği not milyonlarca liraya bedel… Depremzedelerin yüreklerine su serpti
can suyu,cansuyu derneği,ramazan,yardım,zekat,fitre,fidye

Deprem bölgesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Ramazan ayında yolladığı yardımlardan çıkan not depremzedelerin yüreklerine su serpti. Minik Zelal’in depremzedelere hitaben yazdığı “Merak etmeyin, bu felaketler yakında bitecek” notu gören herkesi duygulandırdı.

Türkiye, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsılırken, afet sonrası harekete geçen Cansuyu Derneği, Ramazan ayında da bölgeye yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

Cansuyu Derneği, daha ilk günden depremin yaralarını sarmak için harekete geçti. Bölgedeki ihtiyaçları sağlamak için acil kriz masası oluşturan ekipler, afetzedelere battaniye, mont, gıda yardımlarında bulundu. Ayrıca önemli ihtiyaçlardan biri olan ısıtıcıları da tedarik ederek mağdur vatandaşların olduğu yerlere ulaştırdı.

Deprem alanındaki acil ihtiyaçları gideren Cansuyu Derneği ekipleri, AFAD ile iş birliği halinde arama kurtarma çalışmalarına da katıldı, binlerce insanın hayatını kurtarmak için seferber oldu.

DUYGULANDIRAN NOT

Türkiye'nin 74 ilinde temsilciliği bulunan Cansuyu Derneği, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Malatya gibi illerde kurduğu temsilciliklerle insani yardım malzemelerini ulaştırmaya devam ediyor. Bağışçılarından gelen destekleri Ramazan ayı boyunca da ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor. Minik Zelal de ailesinin Cansuyu Derneği'ne gönderdiği yardımların içerisine koyduğu notla depremzedelere destek verdi. Küçük kızın deprem bölgesine ulaştırılan bağışların arasına yazıp koyduğu “Merak etmeyin, bu felaketler yakında bitecek” notu okuyanları duygulandırdı. Eşyalar kendisine ulaşan depremzede ise Cansuyu Derneği Hatay lojistik merkezine gelerek gözyaşlarıyla teşekkür etti.

Gönderdiği not milyonlarca liraya bedel… Depremzedelerin yüreklerine su serpti

YURT İÇİ VE YURT DIŞINA YARDIM ELİ UZATIYOR

2005 yılında kurulan Cansuyu Derneği, Ramazan döneminde kıymetli bağışçıların kumanya, iftar, zekât, fitre ve fidyeemanetlerini, “Kazancımız Allah İçin Verdiğimizdir” sloganı ile gerçek muhtaçlara ulaştırma gayretini sürdürüyor.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ülkemizin yanı sıra Afrika, Asya ve Orta Doğu ülkelerinde de faaliyetlerini sürdürüyor. Doğal afet, savaş, kıtlık gibi durumlarda insani temel yaşama ihtiyaçları karşılanamayan tüm ülkelere yardım eli uzatıyor. 

Bağış yapmak isteyen kişiler banka şubeleri aracılığıyla, mobil bankacılıkla, kredi kartı ile online bağış veya makbuz karşılığında nakit bağış gibi yöntemleri tercih edebiliyor. Bağışların nerede ne şekilde değerlendirildiği, yardımları yaparken uygulanan kriterler ve çalışma ilkeleri gibi birçok konuda 444 66 39 nolu telefondan bilgi alınabiliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...