Tgrt Haber

Kar kapıya dayandı! Hava sıcaklığı daha da düşecek

15 Aralık 2021 16:54
Kar kapıya dayandı! Hava sıcaklığı daha da düşecek
kar,meteoroloji,hava durumu,ankara

Ankara ve İstanbul için kar kapıda. Ankara-İstanbul Otoyolu Cankurtaran mevkiinde kar yağışı etkili oldu. Ankara'da hava sıcaklığı 6 dereceye kadar düşecek ve Cuma gününden itibaren kar yağışı etkili olacak. İstanbul'da ise 20 Aralık'ta kar yağışı bekleniyor.

Ankara ile Bolu sınırında yer alan Cankurtaran bölgesinde başlayan ve etkili olan yağışta kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Karayolları ekiplerinin de hazır beklediği bölgede yağışlar devam ederken, bazı sürücüler ise, karın güzelliği karşısında bol bol fotoğraf çektirip, kar topu oynadı. Çam ağaçlarının da beyaz örtüyle kaplandığı yol güzergahında kar yağışının devam edeceğinden sürücülerin dikkatli olunması istendi.

ANKARA'YA CUMA GÜNÜ KAR GELİYOR

Ankara'da hafta başında 16 derece olan sıcaklık salı gününden itibaren düşmeye başlayacak ve 6 dereceye kadar düşecek. Kentte, Cuma gününden itibaren kar yağışı etkili olacak.

Kar kapıya dayandı! Hava sıcaklığı daha da düşecek

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

Geçtiğimiz kış, İstanbul'a ilk kar 14 Ocak 2021 tarihinde düşmüştü. İstanbul'da genellikle kar yağışları Aralık sonu ile ocak ayının başı ve ortası gibi başladığı için, bu yılki beklentiler de aynı yönde. İstanbul'a Aralık ayının sonunda, Ocak ayının başında kar yağması bekleniyor, yağışların Şubat ayında da süreceği düşünülüyor. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre, bu sene İstanbul'u, bir önceki senelere göre daha fazla kar bekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...