Tgrt Haber

Kırmızı halkanın gizemi çözüldü... Gökyüzünde bir anda belirmişti!

10 Nisan 2023 12:06 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 12:25
,Bilim,Elves fenomeni

İtalya’da gökyüzünde bir anda belirip kaybolan  dev kırmızı daire komplo teorilerini berabedrinde getirmişti. Ancak durumun bambaşka olduğu ortaya çıktı.

Birkaç gün önce İtalya'nın üzerinde gece gökyüzünde devasa, kırmızı bir halka oluşmuş, olaya ilişkin görüntü tüm dünyada ses getirmişti. Bir saniye içinde ortaya çıkıp çok kısa süre içinde kaybolması nedeniyle çok az kişinin şahitlik ettiği olay  bir doğa fotoğrafçısı olan Walter Binotto tarafından şans eseri kayda alındı.

"UZAYLI İSTİLASI" BİLE DEDİLER

WordsSideKick.com'un haberine göre, 27 Mart'ta kuzey İtalya'daki Possano kasabasının üstünde beliren 360 kilomerte çapındaki kırmızı hale, doğrudan şehrin üzerinde değil, orta İtalya ve Adriyatik Denizi'nin bir bölümünde bulunuyordu. Görüntülerin sosyal medyada büyük yankı uyandırması sonrası birçok uzaylı istilası iddiası dahil olmak üzere komplo teorisi üretilse de bilim dünyasında bu gökyüzü olayının bir açıklaması olduğu ortaya çıktı: ELVES Fenomeni.

Kırmızı halkanın gizemi çözüldü... Gökyüzünde bir anda belirmişti!

400 KM ÇAPA KADAR UZAYABİLİYOR

ELVES Fenomeni bilim dünyasının,"Işık emisyonu ve elektromanyetik darbe kaynaklarından kaynaklanan çok düşük frekanstaki bozulmalar" diye kanımladığı olay. İngilizce "Emissions of Light and Very Low Frequency Perturbations due to Electromagnetic Pulse Sources" kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma aslında. ELVES daha basit bir tanımla şimşek çakması gibi güçlü elektromanyetik darbelerin iyonosferde oluşturduğu çok parlak ve çok kısa (bir milisaniyeden daha az) elektriksel ışık patlamalarıdır. Bu patlamalar, iyonosferde 400 km çapına kadar ulaşabilen dev bir halka şeklinde görülür.

İLK KEZ 33 YIL ÖNCE KAYDA ALINDI

Kısa ömürlü yapıları nedeniyle, ELVES'ler genellikle Dünya yörüngesindeki uydular tarafından kayda alınabiliyor. Bu gök olayını ilk olarak 1990 yılında NASA'nın Ulysses uzay sondası taşılan keşif ekibi kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...