Tgrt Haber

Marmaris’te çıkan orman yangında 1 şehit

27 Haziran 2021 11:31
Marmaris’te çıkan orman yangında 1 şehit
yangın,muğla

Son dakika haberi: Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında kısa sürede çevreye yayıldı. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınırken Orman Genel Müdürlüğü’nde görev alan Görkem Hasdemir yangınların arasında kalarak şehit oldu. Arkadaşların ölüm haberini alan meslektaşları ise büyük üzüntü yaşadı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Pamucak mevkiinde orman alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede rüzgarın da etkisi ile kısa sürede yayıldı. Olay yerine gelen ekipler yangına karadan ve havadan müdahale etti. Yangını plajlardan denize girenler büyük bir endişe ile izledi. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı. 

Marmaris’te çıkan orman yangında 1 şehit

1 PERSONEL ŞEHİT OLDU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü’nde bulunan Yangın Yönetim Merkezi’nde çalışmaları yakından takip etti. Pakdemirli 328 personelin görev yaptığını yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangında bir personelin şehit olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, “Maalesef Marmaris yangınından üzücü bir haber aldık. Bir şehidimiz var. Görkem Hasdemir kardeşimiz, 35 yaşlarında. Görkem kardeşimizle beraber bugüne kadar 119 orman şehidi vermiş olduk” ifadelerini kullandı

YANAN YERLERE YENİDEN FİDAN DİKİLECEK 

Yangına 10 helikopter, 7 ilk müdahale aracı, 78 arazöz, 6 dozerle yangına müdahale edildi.328 personelin görev aldığı yangın kontrol altına alındı. Bakan Pakdemirli sosyal medya hesaplarından yapılan eleştirilere de cevap verdi. Pakdemirli, “Her yangında olduğu gibi bu yangında da çeşitli spekülasyonlar, sadece iktidar karşıtlığı için birtakım söylemler dile getiriliyor. Sosyal medyadan, Twitter'dan ve diğer taraflardan olsun 'Buraya otel yapılacak' gibi söylemler var. Bunları söyleyenlerin hepsini bir şehidimizin olduğu bugün Allah'a havale ediyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın. İlk fırsatta biz buralara tekrar dikim yapacağız. Anayasanın 169'uncu maddesi zaten orman alanlarının küçültülemeyeceğini söylüyor. Bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir şekilde endişesi olmasın” şeklinde konuştu

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: BİR PERSONELİMİZ ŞEHİT OLDU

Orman Genel Müdürlüğü, yangında bir personelinin şehit olduğunu duyurdu. ''Büyük bir acı yaşıyoruz, şehidimiz var'' diyen Orman Genel Müdürlüğü, kahreden haberi ''Marmaris İçmeler’de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu. Yaşadığımız acının tarifi yok. Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ateş bir daha sana dokunamaz artık. Cennet olsun mekanın'' diyerek paylaştı. 

Marmaris’te çıkan orman yangında 1 şehit

ŞEHİT PERSONELİN 2 ÇOCUĞU VARDI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hayatını kaybeden işçinin, Beldibi Yangın Söndürme ekibinde görevli Görkem Hasdemir (38) olduğu belirtildi. Görkem Hasdemir'in yangına ilk müdahale eden 6 kişilik ekipte görevli olduğu kaydedilen açıklamada, rüzgarın ters dönmesiyle işçilerin alevler arasında kaldıkları bildirildi. Açıklamada, bölgeden 5 işçinin kaçmayı başardığı, Hasdemir'in alevlerin arasından çıkamadığı ifade edildi. Hasdemir'in evli ve iki çocuk babası olduğu kaydedildi. Acı haberi alan çalışma arkadaşları olay yerinde büyük üzüntü yaşadı.

Marmaris’te çıkan orman yangında 1 şehit

Marmaris’te çıkan orman yangında 1 şehit

Marmaris’te çıkan orman yangında 1 şehit

Marmaris’te çıkan orman yangında 1 şehit

Marmaris’te çıkan orman yangında 1 şehit

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...