Tgrt Haber

Meteoroloji’den İstanbul için kar uyarısı: Salı gününe kadar sürecek

13 Mart 2022 09:34 - Güncelleme : 13 Mart 2022 11:23
Meteoroloji’den İstanbul için kar uyarısı: Salı gününe kadar sürecek

İstanbul'da perşembe günü başlayan kar yağışı dün akşam saatlerine doğru etkisini artırdı. Meteoroloji’den alınan son hava durumu tahminlerine göre, İstanbul'da bugün ve yarın kar yağışı sürecek. Sıfırın altında seyredecek olan şehirde kar yağışı salı gününden itibaren yerini yağışlı havalara bırakacak. Öte yandan, dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan uyarıların ardından perşembe günü etkili olmaya başlayan dün gece saatlerinde de etkisini arttırarak devam etti. Beklenen Aybar kar fırtınası akşam saatlerine doğru Kartal, Pendik, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir, Üsküdar ve Beykoz'daki ana arterlerde etkisini gösterdi.

Akşam saatlerinde İstanbul’un bazı bölgelerinde görüş mesafesi 200 metreye kadar düştü. Yollarda olası bir tıkanıklığın önüne geçilmesi için iş makineleri çalışmalarına devam etti.

Meteoroloji’den İstanbul için kar uyarısı: Salı gününe kadar sürecek

SALI GÜNÜ YAĞIŞ BAŞLIYOR

Meteoroloji’den alınan son hava durumu tahminlerine göre, İstanbul'da bugün ve yarın kar yağışı sürecek. Sıfırın altında seyredecek olan şehirde kar yağışı salı gününden itibaren yerini yağışlı havalara bırakacak.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

İstanbul’da aniden bastıran ve etkisini arttırarak devam eden kar yağışı ve kayganlaşan yol nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar ise araçlarını yol kenarına bırakarak toplu taşımaya yöneldiler.

Meteoroloji’den İstanbul için kar uyarısı: Salı gününe kadar sürecek

POLİS YOLDA KALANLARA VE SOKAK HAYVANLARINA YARDIM ETTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent genelinde hem yolda kalanlara yardım etti, hem de sokak hayvanlarının yardımına koşarak onları besledi. Polis ekiplerinin sokak hayvanlarını beslediğini görenler ise memnuniyetlerini dile getirdi.

İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı sonrası D-100 karayolu kara teslim oldu. Üsküdar Harem yolunda çift yönlü trafikte zor anlar yaşayan sürücüler, patinaj yaparak güçlükle ilerledi.

Meteoroloji’den İstanbul için kar uyarısı: Salı gününe kadar sürecek

KARLI HAVANIN TADINI VATANDAŞLAR ÇIKARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul’da üç gündür kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Sarıyer’de bazı vatandaşlar iş yerlerinin önündeki karları temizlerken, bazıları da araçlarının üzerini temizlemeye çalıştı. Kimi vatandaşların sahil kenarında yürüyüş yapıp koştuğu görüldü.

BUZLANAN YOLDA KAZA YAPTILAR

İstanbul’da etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Olumsuz hava şartlarından etkilenen ilçelerin başında gelen Esenyurt’ta ise vatandaşlar, kar ve buz kaplı yollarda araçları ile kaldı. Çevredeki vatandaşların ittiği araçlar güçlükle ilerlerken, freni tutmayan araçlar ise yolları buz pistine çevirdi. Birçok kazanın gerçekleştiği Esenyurt’ta, yokuş aşağı ilerleyen bir aracın duramayarak başka bir araca çarptığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

ALİ YERLİKAYA: TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentteki son durumla ilgili radar görüntüsü paylaştı. “Lütfen tedbiri elden bırakmayalım” diyen Vali Yerlikaya, “Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım” uyarısında bulundu.

UÇUŞLARA KAR ENGELİ

Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmesi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) toplantısının ardından açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında, 13.03.2022 tarihinde 05:50 ile 14:59 saatleri arasında %30 oranında uçuş iptali yapılmasına karar verilmiş olup, tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir” denildi.

Meteoroloji’den İstanbul için kar uyarısı: Salı gününe kadar sürecek

Meteorolojik Acil Durum Komitesi’nin aldığı karar doğrultusunda THY’nin bugün için İstanbul Havalimanı'ndan 163, AnadoluJet’in Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 29 seferini iptal ettiği duyurulmuştu. İptal edilen uçuş sayısı yeni seferlerin eklenmesiyle arttı.

THY Basın Müşavirliği’nden alınan bilgiye göre, bugün THY’nin İstanbul Havalimanı’ndan 143’ü dış hat 87’si iç hat olmak üzere toplam toplam 230 uçuş iptal edildi. AnadoluJet’in Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan iptal edilen sefer sayısı 44’ü iç hat, 5’i dış hat olmak üzere 49’a ulaştı. İlerleyen saatlerde hava koşullarına göre iptallerin de artabileceği bildirildi.

SEFERİ İPTAL EDİLEN YOLCULARA UYARI

Seferi iptal olan yolculardan uçuş saatine kadar THY ve AnadoluJet’in resmi internet sitesi, mobil uygulaması üzerinden değişiklik ve iade işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayabilecekleri belirtildi.

OTOBÜS VE TRAMVAY SEFERLERİNE KAR ENGELİ

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada “T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı’mızda yoğun kar yağışı nedeniyle seferlerimiz yapılamamaktadır” denildi.

İETT de kar yağışı nedeniyle çok sayıda seferin iptal edildiğini belirterek, sefer iptal bilgilerini sosyal medya hesabından paylaştı.

BUDO SEFERLERİ İPTAL

Bursa'da olumsuz hava şartları sebebiyle BUDO, bugün yapacakları bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

Bursa Deniz Otobüsleri'nde (BUDO) iptal edilen seferler şu şekilde:

''Saat 08.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), 09.30'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 09:30'daki Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas), 10.00'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 10.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), 16.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 18.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya)''.

Meteoroloji’den İstanbul için kar uyarısı: Salı gününe kadar sürecek

İBB'NİN KAR KÜREME ARACI YOLDA KALDI

İstanbul’da 3 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kar küreme aracının da yolda kaldığı görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da kar 3 gündür etkisini göstermeye devam ediyor. Yer yer tipi şeklinde görülen yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Karları temizlemek için yola çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kar küreme aracının da yolda kaldığı görüldü.

“PAZARTESİ ŞİDDETİ AZALACAK”

Kar yağışının şiddetinin pazartesi günü itibariyle azalacağını belirten İmamoğlu, şunları söylemişti:

- İnşallah bu kar yağışının sadece bereketini konuşacağız. Barajlarımızın tarihi bir doluluk seviyesine ulaşacağını da bekliyoruz, umut ediyoruz. Tarıma katkılarını konuşalım.
- Kimsenin burnu kanamadan, hiç kimse bir sıkıntı yaşamadan bu süreci atlatalım istiyoruz. Burada en büyük güvencemiz siz kıymetli hemşehrilerimizin bizimle olan dayanışması.
- Valiliğimizin aldığı ağır tonajlı araçlar, TIR’larla ilgili kısıtlılık süreci de bu zaman dilimine ciddi katkı sunacaktır. O bakımdan bütün hemşehrilerimizin bizim bu uyarılarımıza azami katkı sunmasını bekliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...