Tgrt Haber

Muğla’da orman yangını kontrol altına alındı

26 Haziran 2021 19:12
Muğla’da orman yangını kontrol altına alındı
Muğla,Orman yangını

Muğla’nın Dalaman ilçesinde kağıt fabrikasında çıkan yangın tarım arazilere ve ağaçlık bölgeye sıçradı. Ekiplerin müdahalesi sonrasında çıkan yangın kontrol altına alındı.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan bir fabrikanın plastik atık deposunda yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisi ile büyüyerek ağaçlık alana sıçradı. Bölgeye çevre illerden de olmak üzere çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Çıkan yangında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 15 arasözün yanı sıra, 4 yangın söndürme helikopteri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait ekipler müdahale etti.

2 İŞÇİ YARALANDI

Yangının boyutu siyah bulutlarla kapladığı çevre illerden de görüldü. Yangını söndürmeye çalışırken 2 işçi hafif şekilde yaralandı. Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtilirken sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Kontrol altına alınan ve soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında plastik atık deposu ile depoda bulanan reçineler yandı. Arazide bulunan 3 hektar ormanlık alan zarar gördü.Öte yandan, yangın söndürme çalışmalarında dumandan etkilenen bazı işçilere bölgedeki 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildiği öğrenildi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...