Tgrt Haber

Tatilden tavizimiz yok! Geceliği 10 bin liralık otellere akın

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
24 Ocak 2024 06:36 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 06:39
tatil,uludağ,sömestir

Sömestir tatilinde Uludağ'a akın başlarken bölgedeki tesislerde kişi başı, oda-kahvaltı ücreti 10 bin liraya kadar çıkıyor. "Her şey dâhil" sisteminin uygulanmadığı bölge otellerinde yeme-içme ve kayak gibi aktivitelerle birlikte tatil masrafları astronomik boyutlara çıkıyor. Buna karşın otellere rağbet büyük.

Okulların ara tatil (sömestir) dönemine girmesinin ardından turizm merkezlerinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Uludağ, Palandöken, Kartepe, Kartalkaya ve Erciyes gibi kayak merkezlerinde otel doluluk oranları şimdiden yüzde 70’leri buldu.

TATİLCİ AKINI SÜRÜYOR

Sektör temsilcileri otellere müşterilerin gelmeye devam ettiğini belirterek hafta sonuna kadar doluluk oranlarının yüzde 80’leri bulabileceğini ifade ediyor. Bunun yanında Antalya ve Ege otellerininin yanı sıra Kapadokya, Abant ve Sapanca gibi butik tatil merkezlerinde de doluluk oranları yükseliyor.

22 Ocak-2 Şubat ara tatil döneminde 1,5 milyon kişinin tatile çıkacağı ifade ediliyor. Bu sayının büyük bir kısmı da otellerde konaklama yapacak. Turizmciler yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını dile getiriyor. Tatil bölgelerini dolduran turist popülasyonuna bakıldığında ise yüzde yerli turist oranının 70’lere ulaştığı belirtiliyor.

Tatilden tavizimiz yok! Geceliği 10 bin liralık otellere akın

1 HAFTALIK TATİL 150 BİNİ BULUYOR

Ancak şaşırtıcı olan, otel fiyatlarnın dudak uçuklatıcı fiyatlarına rağmen yaşanan yoğunluk! Bu noktada en pahalı lokasyon olarak gösterilen Uludağ ön plana çıkıyor.

Uludağ Millî Parkı’nın içinde yer alan tesislerde ise gecelik kişi başı konaklama fiyatları 3 bin liradan başlıyor. Ancak 5 yıldızlı bir otelde konaklamak isterseniz gecelik fiyat kişi başı 10 bin liraya kadar çıkıyor. Bu bölgedeki otellerde “her şey dâhil” sistem bulunmuyor. Oda kahvaltı verilen odalar dışında öğlen ve akşam yemeklerini tatilci cebinden ödemek durumunda kalıyor. Ayrıca kayak yapmak ve aktivitelere katılmak da ekstra ücretlendiriliyor. Kısacası Uludağ, Palandöken ya da Kartalkaya gibi kayak merkezlerinde 4 kişilik bir ailenin 5 günlük tatili 70 bin liradan başlayıp 150 bin liraya kadar çıkıyor.

Tatilden tavizimiz yok! Geceliği 10 bin liralık otellere akın

"FİYATLAR PAHALI ÇÜNKÜ SEZON KISA"

Uludağ’daki bir otel işletmecisi yaşanan yoğunlukla ilgili şu bilgileri veriyor: "Bizler 4 ay gibi kısa süre çalışan işletmeleriz. Fiyatlarımızın yüksek olması bundan kaynaklanıyor. Kış tatilleri yaz tatillerine göre her zaman daha pahalı olmuştur” dedi.

Uludağ’da tatil yapmak isteyenler için bir diğer seçenek ise Bursa şehir merkezindeki pansiyonlar. Buralarda gecelik, oda-kahvaltı konaklama kişi başı 1.500 liradan başlıyor. Ancak kayak yapmak isteyenler yarım saatlik bir yola katlanmak durumunda kalıyor.

YABANCILARIN TERCİHİ GÜNEY

Antalya ve Egede’deki otellerde fiyatlar biraz daha makul. Yaz dönemi olmaması nedeniyle çok rağbet olamayan bu tesislerde her şey dâhil kişi başı 3 bin liraya kalmak mümkün. Bu bölgelerde tesisleri yerliden çok yabancı turist tercih ediyor.

Abant, Kapadokya ve Sapanca’daki tesislerde de gecelik oda kahvaltı fiyatlar 2 bin lira ile 5 bin lira arasında değişiyor. Bu tesisler kayak merkezlerinden daha uygun ve kış turizmine daha yatkın olması sebebiyle tercih ediliyor.

Tatilden tavizimiz yok! Geceliği 10 bin liralık otellere akın

FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA

Diğer yandan ara tatil dönemini fırsat bilen bazı işletmelerin fiyatları normal döneme göre birden artırdığı görülüyor. Örneğin ara tatil döneminde 5 günlük 4 kişilik bir ailenin tüm tatil harcamaları ortalama 70 bin lira iken, tatilin hemen sonraki haftası fiyat 40 bin liraya düşüyor.

 

 

Kaynak: Türkiye gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...