Tgrt Haber

"Yaren" leyleğin yavru hasreti son buldu: Tedavisinin ardından yuvaya bırakıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
11 Haziran 2024 13:46 - Güncelleme : 11 Haziran 2024 14:01
"Yaren" leyleğin yavru hasreti son buldu: Tedavisinin ardından yuvaya bırakıldı

Bursa'da bitkin düştüğü için yuvasından alınan "Yaren" leylek tedavisinin ardından yuvasına bırakıldı.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Uluabat Gölü kıyısındaki kırsal Eskikaraağaç Mahallesi'nde, balıkçı Adem Yılmaz'la kurduğu "dostluk hikayesi" ile tanınan ve göç mevsiminde Avrupa Leylek Köyleri Birliği üyesi Eskikaraağaç'a 13'üncü yılında da gelen Yaren'in 4 yavrusu oldu.

Yaren ile Nazlı leyleğin yavrularından ikisi yumurtadan çıktıktan kısa süre sonra ölürken, diğer yavrulardan biri yuvada bitkin halde bulundu.

Bunun üzerine Karacabey Belediyesi ekipleri, yavruyu yuvadan alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye başlattı.

"Yaren" leyleğin yavru hasreti son buldu: Tedavisinin ardından yuvaya bırakıldı - 1. Resim

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yaren" leyleğin yavrusunun 30 Mayıs'ta yuvasından alındığını ve bugün itibarıyla yuvaya tekrar bırakıldığını aktardı.

GÖÇ YOLU TAKİP EDİLECEK

Rehabilitasyon merkezinde yapılan tedavi sürecine değinen Çiçek, "Bize geldiğinde yavrumuz da su kaybı minarel kaybı ve enfeksiyon belirtileri göstermişti. Veterinerlerimiz tarafından güçlü bir beslenme ve antibiyotik tedavisi yapıldı" dedi.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...