Tgrt Haber

Yerlilerin yaşadığı adaya çıkan ABD'linin sonu kötü bitti! Mektubu yürekleri dağladı

20 Mart 2023 13:21 - Güncelleme : 20 Mart 2023 13:29
Yerlilerin yaşadığı adaya çıkan ABD'linin sonu kötü bitti! Mektubu yürekleri dağladı
ABD,yerliler

Sentinal Adası yerlileriyle görüşmek isteyen ABD'linin planları beklediği gibi gitmedi. Yerliler tarafından öldürülen ABD’linin mektup duygulandırdı. 

Hindistan'da bulunan ve yıllardır dış dünya ile iletişime geçmemiş yerlileri içerisinde barındıran Sentinel Adası şoke edici bir olay yaşandı. John Allen Chau isimli Hristiyan misyoner, gidilmesi yasak olan Sentinal Adasına çıktı ve ada sakinlerine Hristiyan dinini ve Hz. İsa'yı öğretmen istedi. Ancak işler Chau'nun planladığı gibi gitmedi.

ADAYA ÇIKAR ÇIKMAZ ÖLDÜRDÜLER

Adaya yaklaştığında kabile tarafından güzel bir karşılama bekleyen Chau, karaya çıkar çıkmaz yerliler tarafından öldürüldü. Hindistanlı yetkililer o dönem Chau'nun ok ile vurulduğunu ve hayatını kaybettiğini yazdı. Sentinel Adası sakinlerinin dış dünyadan gelen yabancılara karşı sıcak davranmadığı aslında bilinen bir gerçek. Adaya yaklaşan gemi ve uçakları ok ile vuran yerliler, binlerce yıldır dış dünya ile temasa geçmiyor ve dışarıdan gelenlere saldırıyor. Chau kaçak yollarla gittiği adada yerliler tarafında öldürülüp kıyıya gömüldü. 

GİZEMLİ MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI

Chau'nun ölümü sonrası ise ailesine ve geride bıraktığı sevdiklerine yazdığı mektup ortaya çıktı. Öldürülmesi takdirde yerlilerin suçlanmamasını isteyen Chau, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Deli olduğumu düşünebilirsiniz ama o insanlara Hz. İsa'yı öğretmek istiyorum. Öldürürsem Tanrı'ya ya da onlara kızmayın. Hepinizi seviyorum ve dua ediyorum.”

Chau'nun ailesi ise mektubu aldıklarında gözyaşlarına boğuldu. Yerlileri yaptıklarından dolayı affettiklerini belirten aile konuyla ilgili şöyle dedi: “Dini bütün bir insandı. İnsanlara yardım etmeyi seviyordu. Ölümünden sorumlu olanları affediyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...