Tgrt Haber

Burgercilerin sakladığı lezzet sırrı bu malzemede gizliymiş! Evde orijinal hamburger köftesi tarifi

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
21 Nisan 2023 16:42 - Güncelleme : 21 Nisan 2023 16:50
Burgercilerin sakladığı lezzet sırrı bu malzemede gizliymiş! Evde orijinal hamburger köftesi tarifi
hamburger,hamburger köftesi,köfte,şef

Özellikle çocukların severek tükettiği hamburgerin, ne yaparsak yapalım burgercilerdeki lezzetini yakalamak zor oluyor. Ancak ABD’li bir burger ustasının orijinal tarifte paylaştığı bir malzeme, tüm lezzet sırrını çözdü. Artık burgerci tadında hamburger köftesini evde de kolaylıkla yapmak mümkün!

Pratik ve lezzetli bir şeyler ararken tesadüf eseri ABD’de ortaya çıkan ve geleneksel yemekleri haline gelen hamburger, artık tüm dünya ülkelerinde bilinen bir lezzet. Şimdilerde yüzlerce çeşidi yapılan hamburgerin en sevilen elbette klasik burgerler. Ancak bu sevilen lezzetin tadını evde yakalamak pek mümkün olmuyor, çünkü ara malzemeleri konusunda net bir bilgi yok. TGRThaber'den Burcunur Yılmaz'ın derlemesine göre; ABD’nin ünlü bir hamburgercisinin şefi yakın zamanda sosyal medya hesabından paylaştığı burger tarifiyle bunu açığa çıkardı. İşte burgerci tadında evde hamburger köftesi tarifi…

ORİJİNAL HAMBURGER KÖFTESİ TARİFİ

1 kilo yağsız köftelik kıyma,

Yarım çay bardağı pekmez,

Tuz, karabiber.

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri derin bir kaba alıp güzelce karıştırın. Hamburger ekmeğinizin boyutlarına uyacak şekilde parçalara kopartıp yuvarlak yassı şekil verin. Yapışmaz tavanızı az yağ ile kızdırın köftelerinizi arkalı önlü kızartın. Hamburger köftesini hamburger sandviçlerinin arasına alın ve dilediğiniz gibi soğan, marul, domates, turşu, ketçap, mayonez ve hardalla süsleyin. Yanında patates kızartması tercih edebilirsiniz.

Burgercilerin sakladığı lezzet sırrı bu malzemede gizliymiş! Evde orijinal hamburger köftesi tarifi

HAMBURGERİN TARİHİ

Vikipedi’den edinilen bilgiye göre; Amerika Birleşik Devletleri veya Almanya'nın Hamburg şehri, iki dilim ekmek ve kıyma bifteğinin bir "hamburger sandviçi" haline getirilip satıldığı ilk ülke olduğunu gösteriyor. Hamburgerin kökeni konusunda bazı tartışmalar var, çünkü iki temel bileşeni olan ekmek ve sığır eti, kombinasyonlarından önce farklı ülkelerde uzun yıllar ayrı ayrı hazırlanıp tüketildi. Yaratılışından kısa bir süre sonra, hamburger, soğan, marul ve dilimlenmiş turşu dahil olmak üzere, şu anda tipik olarak karakteristik olan tüm süslemelerini hızla içeriyordu.

1990'ların sonlarında bir beslenme tartışması da dahil olmak üzere 20. yüzyıldaki çeşitli tartışmalardan sonra, burger artık Amerika Birleşik Devletleri ve belirli bir mutfak tarzı, yani fast food ile tanımlanıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...