Tgrt Haber

2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da düzenlenecek

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
15 May 2024 22:56 - Güncelleme : 15 May 2024 22:59
2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da düzenlenecek

Avrupa Olimpiyat Komitesi, 2027 Avrupa Oyunları'nın İstanbul'da yapılmasına karar verdi. Bu tarihi kararla İstanbul, kıtanın en büyük olimpik organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Peki, bu büyük etkinlik için hazırlıklar nasıl olacak? Detaylar haberimizde...

Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC), 2027 Avrupa Oyunları'nın İstanbul'da düzenlenmesine karar verdi.

EOC'nin 2012'de aldığı kararla dört yılda bir gerçekleştirilen ve Avrupa'nın en büyük olimpik organizasyonu olan Avrupa Oyunları, bu kez İstanbul'un ev sahipliğinde yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, alınan bu kararı büyük bir coşkuyla karşıladı.

2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da düzenlenecek - 1. Resim

İmamoğlu, "Bugün sporumuz, İstanbul'umuz ve ülkemiz adına tarihi bir günün coşkusunu yaşıyoruz. Bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı gururluyuz" dedi.

İmamoğlu, İstanbul'un dünya standartlarındaki spor tesisleri ve organizasyon yeteneği ile bu büyük etkinliğe en iyi şekilde ev sahipliği yapacağını vurguladı.

2027 Avrupa Oyunları'nın İstanbul'da düzenlenecek olması, şehrin spor altyapısının güçlendirilmesi ve turizminin canlanması açısından büyük bir fırsat olarak görülüyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...