Tgrt Haber

Hatay Belediyesi hangi partiden? Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş kimdir, nereli?

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 09:44 - Güncelleme : 16 Şubat 2024 12:04
Hatay Belediyesi hangi partiden? Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş kimdir, nereli?

Hatay Belediyesinin hangi partiden olduğu merak edilenler arasında yer aldı. Son zamanlarda gündemde olan Hatay Belediyesi ile ilgili ise Hatay Belediyesi hangi partiden? Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş kimdir, nereli? soruları araştırıldı. İşte detaylar...

Vatandaşların gündeminde Hatay​ Belediye Başkanı'nın kim olduğu yer alırken hangi partiden olduğu da gündeme geldi. Arama motorlarında aratılan Hatay Belediyesi hangi partiden? Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş​ kimdir, nereli? sorularının cevabı ise haberimizdedir. 

HATAY BELEDİYESİ HANGİ PARTİDEN?

Hatay Belediye Başkanlığı görevini Lütfü Savaş yapmaktadır.

LÜTFÜ SAVAŞ KİMDİR?

1965 yılında Hatay'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Antakya'da tamamlayan Savaş, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kayseri'nin Develi ve Balıkesir'in Burhaniye ilçelerinde Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumlarda pratisyen hekimlik olarak görev yaptı. 2000 senesinde İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nde tıpta uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 

Lütfü Savaş, 2009 yerel seçiminde AK Parti​'nin daveti üzerine Antakya (Hatay Merkez) İl Belediye Başkanlığı’na aday olmuştur. %50,9 oy ile seçilen Savaş, 2014 yerel seçiminde Hatay’ın ilk ve kurucu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oldu. Seçimi %41,1 oy ile kazanmıştır. 2019 yerel seçiminde yeniden CHP​'den aday olarak, %55,16 ile ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir. 

LÜTFÜ SAVAŞ EVLİ Mİ?

Lütfü Savaş, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...