Tgrt Haber
Tgrt Haber

Barcelona'dan Real Madrid'e "ırkçı hakaret" suçlaması

22 Haziran 2023 10:20 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 10:50
Barcelona,Real Madrid,Irkçılık

İspanya'da futboldan sonra erkek basketbolda da şampiyonlğunu ilan eden Barcelona, Nijeryalı basketbolcusu Nnaji'ya yönelik ırkçı hakaretlerden dolayı Real Madrid'i suçladı.

İspanya'da futbol statlarında görmeye alıştığımız ırkçı taciz ve hakaretler bu kez basketbola taşındı. İspanya 1. Basketbol Ligi (ACB) play-off final serisinde dün akşam Real Madrid'i yenerek şampiyonluğunu ilan eden Barcelona, karşılaşma öncesi yaşanan "ırkçı" olaylara ilişkin ezeli rakibini hedef alan yazılı bir açıklama yaptı.

"CEVAP BEKLİYORUZ"

Marca'da yer alan habere göre, açıklamada, maçın oynanacağı spor salonu giriş kapısında bekleyen bir grup Real Madridli taraftarın başta Nijeryalı basketbolcu James Nnaji olmak üzere bazı basketbolculara ve teknik heyete sözlü saldırıda bulunduklarını, ayrıca ırkçı hakaretler yaptıkları ileri sürüldü.

Katalan kulübü, spor salonu girişinde yaşanan olayla ilgili ACB'den "sözlü veya ne türden olursa olsun ırkçı her türlü eyleme karşı kararlı ve örnek bir cevap vermesini beklediklerini" ifade etti.

Barcelona'dan Real Madrid'e

Diğer yandan Barcelona Başantrenörü Sarunas Jasikevicius da şampiyonluk  sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Maçtan önce James Nnaji'ye yönelik yapılanlar hakkında konuşmak istiyorum. Çok üzücü, olmaması gerekir. Vinicius konusunda çok fazla konuşulduğunu duydum ve şimdi burada olanlar hakkında konuşmalıyız. Çünkü bu olaylar artık bitmeli. Bu Real Madrid'in ve taraftarlarının değerlerine uymuyor. Bu, şampiyonluk unvanından daha önemli" açıklamasını yaptı.

VINICIUS OLAYI HAFIZALARDA

İspanya 1. Futbol Ligi'nin 35. haftasında oynanan Valencia-Real Madrid maçında, karşılaşmanın bir süre durmasına da neden olan Valencia tribünlerinden Vinicius Junior'a yönelik ırkçı hakaretlerden sonra başta Brezilyalı futbolcu olmak üzere İspanyol futbolunda ırkçılık tartışmaları ülke ve dünya gündemine taşınmış, olaya karışan Valencialı 3 taraftar hakkında dava açılmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...