Tgrt Haber

ABD basınından İsrail iddiası: Saldırıların yıl sonuna kadar sonlandırması istendi

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Aralık 2023 23:20 - Güncelleme : 09 Aralık 2023 23:33
İsrail,abd,gazze

ABD’nin önde gelen yayın kuruluşlarından Politico, ABD hükümetinin İsrail'in Gazze'ye saldırılarını yıl sonuna kadar sonlandırmasını istediğini yazdı.

İsrail’in Gazze şeridine yönelik saldırıları aralıksız devam ederken, ABD merkezli yayın kuruluşu Politico, önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Yayın kuruluşu, ABD hükümetinin, İsrail'e Gazze'ye saldırılarını sonlandırması için yıl sonuna kadar süre verdiğini bildirdi.

YIL SONUNA KADAR SÜRE VERİLDİ

Politico'nun İsrail’deki ismi verilmeyen 3 yetkiliye dayandırdığı haberinde, "Joe Biden hükümetinin, İsrail'e Gazze'ye saldırılarını sonlandırması için yıl sonuna kadar süre verdiği" belirtildi. Haberde, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da 30 Kasım'da Tel Aviv'e vardığı İsrail ziyaretinde verilen bu süreyi vurguladığı ifade edildi.

İsrailli yetkililerin Gazze'deki saldırılara ilişkin "aylar sürecek planlarını" Blinken ile paylaştığı bildirilen haberde, Blinken'ın "O kadar krediniz yok." yanıtını verdiği öne sürüldü. Öte yandan, The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberinde, Blinken'ın ziyareti kapsamında İsrail savaş kabinesinde "saldırıların aylar değil haftalar içinde bitmesi gerektiği" değerlendirmesinde bulunduğu aktarılmıştı.

100 TIR GİRİŞ YAPTI

Öte yandan Filistin Kızılayı, Refah Sınır Kapısı'ndan insani yardım taşıyan 100 tırın abluka altındaki Gazze Şeridi'ne giriş yaptığını duyurdu. Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, insani yardım taşıyan tırların Mısır Kızılayından teslim alındığı belirtildi.

Refah Sınır Kapısı'ndan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne giriş yapan 100 tırda su, gıda malzemesi, ilaç ve tıbbi malzeme taşındığı bildirildi. Gazze'ye 21 Ekim'den bu yana insani yardım yüklü 3 bin 499 tırın giriş yaptığı aktarıldı.

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, 7 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ne giren günlük yardım miktarının 100 tırı geçmediğini, günlük ihtiyacın ise 600 tırı aştığını ifade etmişti. Hamdan, bombardımanlarda hayatta kalanların açlık ve susuzluktan, yaralı ve hastaların ilaç ve tedavi yetersizliğinden yaşamını yitirdiğini belirtmişti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...