Tgrt Haber

ABD Başkanı Biden, Türkiye kararını değiştirdi mi? Beyaz Saray’dan dikkat çeken F-16 açıklaması…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 May 2023 07:06 - Güncelleme : 25 May 2023 07:12
ABD Başkanı Biden, Türkiye kararını değiştirdi mi? Beyaz Saray’dan dikkat çeken F-16 açıklaması…
abd,biden,f-16,beyaz saray

Son dakika haberi: Türkiye ile ABD arasında yılan hikayesine dönen F-16 krizi ile ilgili Beyaz Saray’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’ın bu konudaki pozisyonunun değişmediği ifade edilirken “Herhangi bir teminattan haberdar değiliz” denildi.

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine sayılı günler kala ABD’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre Türkiye ile ABD arasındaki yılan hikayesine dönen F-16 satışıyla ilgili yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’ın pozisyonunda değişiklik yaşanmadığı ifade edildi.  Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye'deki seçimlerden sonra F-16 anlaşmasıyla ilgili bir gelişme olabileceğine dair ABD Kongresinde herhangi bir hareket olup olmadığına ilişkin soruya Kirby, bu konuda herhangi bir teminattan haberdar olmadığını söyledi.

“HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ”

Kirby, konuyla ilgili gazetecileri Kongre yetkililerine yönlendirdi ve Biden'ın bu konudaki pozisyonunun değişmediğinin altını çizdi. Kirby, "Bu konuda yalnızca Başkan Biden adına konuşabilirim ve onun da F-16 ile ilgili ilerleme kaydedilmesi konusundaki isteğinde hiçbir şey değişmedi." ifadesini kullandı.


 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...