Tgrt Haber

Tansiyon yükseliyor! NATO F-16 kararını savundu Kremlin resti çekti

23 May 2023 16:45 - Güncelleme : 23 May 2023 17:28
Tansiyon yükseliyor! NATO F-16 kararını savundu Kremlin resti çekti
kremlin,,,

NATO ve Rusya arasındaki gerilim gün geçtikçe artıyor. NATO, Ukrayna'ya yardım etmenin çatışmanın tarafı yapmayacağını belirtirken Rusya ise Ukrayna'ya savaş uçağı verilmesinin cephedeki durumu değiştirmeyeceğini iddia etti. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'ya, ABD ve bazı Batılı ülkelerin F-16 savaş uçağı verme kararını 'iyi bir fikir' olarak değerlendirdi. Ukrayna'nın kendini savunmasına yardım etmenin NATO'yu çatışmanın tarafı yapmayacağını belirten Stoltenberg, Ukrayna’ya askeri desteğin nasıl artırılacağına ve hızlandırılacağına ilişkin görüş alışverişi yapacaklarını söyledi.

AB ülkelerinin savunma bakanlarının Brüksel’deki toplantısında açıklamalarda bulunan Stoltenberg, Ukrayna’ya F-16 savaş uçaklarının verilmesi kararının iyi bir fikir olarak değerlendirip değerlendirmediği sorusuna ise şu cevabı verdi:

''Bence bu iyi bir fikir. Almanya dahil bazı NATO ülkelerinin (Ukraynalı) pilotların eğitimine başlama kararı almasını da memnuniyetle karşılıyorum. Ukrayna’nın kendini savunma hakkı vardır. Kendini savunma hakkı BM Şartı’nda bulunmaktadır. Biz Ukrayna’nın bu hakkını kullanmasına yardım ediyoruz. Bir saldırı karşısında onların BM kurallarını, uluslararası hukuku korumasına yardım etmek bizim hakkımızdır. Bu NATO’yu ve NATO müttefiklerini çatışmanın tarafı haline getirmez.''

KREMLİN'DEN NATO'YA TEPKİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’ya F-16 savaş uçaklarının verilmesinin cephedeki durumu kökten değiştiremeyeceğini söyledi. Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere açıklamada bulundu. Ukrayna’ya F-16 savaş uçaklarının verilmesi ihtimalini değerlendiren Peskov, ''Bu risk apaçıktır. Sağlanan daha gelişmiş silah sistemleri ve türlerin sayısı giderek artıyor. Belli ki uçakların da verilmesi için karar alındı. Diğer silah türlerinde olduğu gibi bu, cephedeki durumu kökten değiştiremez'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...