Tgrt Haber

ABD Senatosu'ndan Ukrayna, İsrail ve Tayvan için yardım paketine onay

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Şubat 2024 15:01 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 15:27
ABD Senatosu'ndan Ukrayna, İsrail ve Tayvan için yardım paketine onay
israil,ukrayna,abd

Son dakika... ABD Senatosu, uzun tartışmaların ardından Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95,3 milyar dolarlık yardım paketini onayladı.

ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a daha fazla yardım yapılmasına yetki veren yasayı kabul etti. Ukrayna için 60 milyar dolarlık askeri ve ekonomik fon, İsrail için de 17 milyar dolarlık güvenlik desteği verilecek. Tayvan'a da Hint-Pasifik bölgesi için 8 milyar dolar ödeme yapacak ABD'nin cebinden toplamda 95 milyar dolar çıkacak.

Tasarı, aylar süren tartışmaların ardından onaylandı. Oylama, Ukrayna'ya verilecek 60 milyar dolara karşı çıkan küçük bir Cumhuriyetçi grubunun itirazlarının ardından gerçekleştirildi.

Grup, ABD'nin yurtdışına daha fazla para yatırımı yapmadan önce kendi sorunlarına odaklanması gerektiğini savundu. Ancak bir düzineden fazla Cumhuriyetçi, neredeyse tüm Demokratlarla birlikte yardım paketinin 29'a karşı 70 evet oyuyla geçmesini sağladı.

Destekçiler Ukrayna'yı kaderine terk etmenin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i cesaretlendirebileceğini ve küresel güvenliği tehdit edebileceğini savundu.

MEKSİKA SINIRINDAKİ GÖÇMEN KRİZİ ES GEÇİLDİ

Tasarı şimdi Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi'ne geri dönecek ve burada yenilgiye uğrama riski taşıyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Meksika sınırındaki göçmen krizini ele alacak fonları içermediği için yasayı eleştirdi. Johnson dün yaptığı açıklamada "Senato'dan tek bir sınır politikası değişikliği gelmediği için Meclis bu önemli konularda kendi iradesiyle çalışmaya devam etmek zorunda kalacak" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...