Tgrt Haber

Bakhmut 3 yandan sarıldı saldırılar çok yoğun! Siviller zor durumda

11 Nisan 2023 14:18 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 14:42
Bakhmut 3 yandan sarıldı saldırılar çok yoğun! Siviller zor durumda
rusya,ukrayna,saldırı

Ukrayna'nın Bakhmut cephesindeki Çasov Yar şehri, Rus saldırıları nedeniyle ağır hasara uğradı. Rus ordusu, Çasov Yar'ı 3 yandan kuşattı, Bakhmut'a giden stratejik yol, yoğun saldırı altında.

Rus ordusunun, son aylarda gözünü diktiği Bakhmut şehri, yoğun saldırıların altında. Donetsk bölgesindeki  Avdeevka, Ugledar, Liman ile Marinka şehirleri yönündeki saldırılar nedeniyle 3 yandan kıstırıldı. Hem havadan hem karadan ağır silahlarla saldırılar düzenleniyor. Bakhmut cephesinde yer alan Çasov Yar şehrinde neredeyse hasara uğramayan bir ev bile kalmadı.

Şehirden güvenlik nedeniyle çoğu sivil tahliye edildi, kalanların ise hayat mücadelesi sürüyor. Bombardımanlar nedeniyle harabeye dönen şehirde, daha çok sığınaklarda kalan siviller saldırı tehlikesinden ötürü sokağa çıkamıyor. Çasov Yar ve çevresindeki yerleşim bölgelerinde kalanlar korku dolu anlara tanıklık ediyor, dağıtılan insani yardımlarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Bakhmut 3 yandan sarıldı saldırılar çok yoğun! Siviller zor durumda

''EVDE OLMADIĞIMIZ İÇİN SAĞ KALDIK''

Topçu saldırısı nedeniyle çıkan yangını söndürmek için itfaiye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü müstakil evin sahibi 79 yaşındaki Galina Lotsman, saldırı hakkında Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Lotsman, 1966'dan itibaren Çasov Yar'da kocasıyla beraber yaşadığını belirterek, "Ekmek almaya çıkmıştım, eşim ise bahçede çalışıyordu. Bu arada saldırı oldu. Eve gelince olanları gördüm." ifadesini kullandı. Evde olmadıkları için hayatta kaldıklarını vurgulayan Lotsman, "Burada saldırı oldu. Geçen gün yine bizim yakınımıza mermi düştü. Evimiz de eşyalarımız da ağır hasar aldı." dedi.

Bakhmut 3 yandan sarıldı saldırılar çok yoğun! Siviller zor durumda

''BAŞIMIZI YUKARI KALDIRAMIYORUZ''

Çasov Yar'da sık sık topçu saldırılarının hedefi olan bir sokakta eşiyle yaşayan 76 yaşındaki Lyudmila, birkaç gün önce evlerine saldırı düzenlendiğini anlattı. Yaşadıkları sokağa genelde topçu mermilerin isabet ettiğini aktaran Lyudmila, tehlikeye rağmen evlerini terk etmek istemediklerini belirtti. Lyudmila, "Özelikle gece saatlerinde ağır saldırılar oluyor. Bazen o kadar ağır saldırı oluyor ki başımızı yukarıya kaldıramıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...