Tgrt Haber

Biden İsveç için ısrarcı! Tam destek vererek “Sabırsızlıkla bekliyorum” dedi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
06 Temmuz 2023 07:14 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 07:14
Biden İsveç için ısrarcı! Tam destek vererek “Sabırsızlıkla bekliyorum” dedi
abd,biden,isveç,nato

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden NATO zirvesi öncesinde İsveç ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. ABD’nin İsveç’e NATO üyelik sürecinde tam destek verdiğini söyleyen Biden “Sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

İsveç’in NATO üyeliği için gelecek hafta kritik bir sürece giriliyor. Ülkesinde terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin eylemlerine izin veren İsveç ayrıca Kur’an-ı Kerim’inyakılmasına yönelik skandal eylemlere de imza attı. Türkiye’nin çok sert tepki gösterdiği İsveç sözde kınama mesajları yayınlasa da “evet” onayı için Türkiye’yi ikna etmek zorunda.

İSVEÇ’E TAM DESTEK

Gelecek hafta düzenlenecek olan NATO Zirvesi öncesinde İsveç Başbakanı Ulf Kristersson soluğu Beyaz Saray’da aldı. ABD Başkanı Joe Biden ile görüşen İsveç Başbakanı’nın ziyareti sonrası ABD lideri dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İsveç’in “kabiliyetli bir ortak” olduğunu söyleyen Biden ilişkileri geliştirmek için çalıştıklarını aktarırken ayrıca NATO Zirvesi’ni hatırlatarak kendilerinin İsveç’e olan tam desteğini yineledi.

Biden İsveç’in NATO’ya üye olmasını sabırsızlıkla beklediğini dile getirirken Kristersson da ülkesinin NATO'ya üyeliği konusunda verdiği destekten ötürü Biden'a teşekkür ederek, ülkesinin ittifaka katkıda bulunabileceğini düşündüklerini söyledi.

GÖZLER YARINKİ TOPLANTIDA

Vilnius'ta 11-12 Temmuz'da düzenlenecek zirve öncesi İsveç'in NATO üyeliği hakkında yarın Brüksel'de Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın dışişleri bakanlarının da katılacağı üst düzey toplantı yapılacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...